Eşcinsel Bir Çiftin El Ele Tutuşmasını Yasaklayan Alışveriş Merkezine ‘Öpüşmeli’ Protesto!

İki eşcinsel erkeğin el ele tutuşması alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri tarafından yasaklanınca, yüzlerce çift öpüşerek alışveriş merkezini ve güvenlik görevlilerini protesto etti. Meksika'da geçtiğimiz pazar günü yaşanan olay, birçok eşcinsel çifti kızdırdı ve alışveriş merkezinin protesto edilmesine sebep oldu. Protestocular, Pride bayrağını açarak güvenlik görevlilerini ve alışveriş merkezini protesto etti. Protestocular, "Aşk aşktır!" gibi sloganlar …

İki eşcinsel erkeğin el ele tutuşması alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri tarafından yasaklanınca, yüzlerce çift öpüşerek alışveriş merkezini ve güvenlik görevlilerini protesto etti.

Meksika’da geçtiğimiz pazar günü yaşanan olay, birçok eşcinsel çifti kızdırdı ve alışveriş merkezinin protesto edilmesine sebep oldu.

https://twitter.com/BlogDelRegio/status/1234265822903906307?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1234265822903906307&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F03%2F02%2Fmexico-protest-kiss-in-galerias-monterrey-gay-couple-regias-del-drag%2F

Protestocular, Pride bayrağını açarak güvenlik görevlilerini ve alışveriş merkezini protesto etti. Protestocular, “Aşk aşktır!” gibi sloganlar attı, yürüyüş yaptı ve birbirleriyle öpüştü.

Jorge ve Ivan isimli eşcinsel çift, bahsi geçen alışveriş merkezinin meydanında izleyecekleri filmin başlama saatini bekliyordu. Fakat güvenlik görevlileri çifti sıkıştırdı ve gitmelerini söyledi.

Jorge Facebook’ta yayınladığı ve viral olan videosunda güvenlik görevlilerin onlara “birbirlerini elleyemeyeceğini” çünkü çocuklar görürse onlara kötü örnek olacaklarını söylediğini ileri sürdü.

Şehrin kuzeyinde yer alan drag topluluğu Regias del Drag, sadece emirlerine uyduklarını iddia eden görevlilere dersini vermek için protesto düzenledi.

Öğleden sonra alışveriş merkezi, LGBT pankartları ve bayrakları açan protestocularla doldu. Protestocular yürüyen merdivenlerden inerken “Eğitim bir seçenektir!”, “Ayrımcılığa hayır!” ve “Geri adım atmayacağız!” gibi sloganlar attı.

Jorge ve Ivan’ın da dahil olduğu protestoculardan bazıları alışveriş merkezini ve güvenlik görevlilerini öpüşerek protesto etti.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir