Eski Mr. Gay Europe, Karantina Süreci Boyunca Köpeklere Yardım Ediyor

Brighton'da yaşayanlar, son zamanlarda sık sık Matt Rood'un (2017'nin Mr. Gay Europe'u) olduğu çizgi karakterle kaplı göze çarpan arabasını sokakta görüyor. Mr. Gay Europe ve takımı ROODDOG, yürüyüşe çıkarmak için her gün düzinelerce köpeği evlerinden alıyor. Matt (Mr. Gay Europe), Attitude ile yaptığı röportajda, "Mr. Gay Europe olmadan birkaç ay önce 2017'de kendi işime başladım," …

Brighton’da yaşayanlar, son zamanlarda sık sık Matt Rood’un (2017’nin Mr. Gay Europe’u) olduğu çizgi karakterle kaplı göze çarpan arabasını sokakta görüyor.

Mr. Gay Europe ve takımı ROODDOG, yürüyüşe çıkarmak için her gün düzinelerce köpeği evlerinden alıyor.

Matt (Mr. Gay Europe), Attitude ile yaptığı röportajda, “Mr. Gay Europe olmadan birkaç ay önce 2017’de kendi işime başladım,” dedi.

“İşim zamanla gelişti ve benimle birlikte çalışan yeni iş arkadaşlarım oldu. Brighton’da bir haftada 200 kadar köpeği yürüyüşe çıkarabiliyoruz.”

“İngiltere’de korona virüsü sebebiyle karantina ve şehir kapatmalar başlayınca işimi kapatmak zorunda kaldım. Bu yüzden karantina kalkana kadar hiçbir köpeği yürüyüşe çıkarmıyoruz.”

Her ne kadar Matt’in işi durmuş olsa da Matt, Age UK Brighton’un CEO’su ve Hove hayır kurumu tarafından aranmış olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Matt’e, gönüllü olarak köpek yürütmek isteyip istemeyeceği soruldu.

“Kanser olduğu için evinden çıkamayan Chris’e yardımcı olmak için hemen işe koyuldum. Onun için alışveriş yapıyor ve köpeği Tyson’u her gün gezdiriyorum.”

Tyson, Matt’in hayatındaki tek köpek değil. Matt’in kendisine karantinada dostluk eden iki köpeği daha bulunuyor.

Matt, köpek sahiplerinin evcil hayvanlarının zihnini aktif tutmasının ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı; 

“Eğer Instagram hesabıma bakarsınız IGTV’de köpeğinize öğretebileceğiniz ve köpeğinizin gelişmesini sağlayacak, zihnini aktif tutacak aktiviteler ve numaralar görebilirsiniz. Köpeğinizin fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanız zihinsel ihtiyaçlarını karşılamanız kadar önem taşır. Bu da köpeğinizi yürüyüş yapmaktan daha çok yoracaktır.” 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir