ABD'deki BiNet isimli bir organizasyon, dünya çapında birçok LGBT Pride etkinliğinde kullanılan, pembe, mor ve mavi renklerinden oluşan biseksüel bayrağının kullanımı için herkesten para talep etti. Organizasyon'un Twitter'daki resmi hesabı, biseksüel aktivist Jayne B. Shea'ya, "Organizasyonumuza beş kuruş geçmeden kullandığınız biseksüel bayrağının kullanımını tartışabilmemiz için bizimle iletişime geçin," diye yazdı. BiNet USA, aynı zamanda Shea'ya …
BiNet İsimli Bir Organizasyon, Biseksüel Bayrağını Kullanan Herkesten Para Talep Etti!
ABD’deki BiNet isimli bir organizasyon, dünya çapında birçok LGBT Pride etkinliğinde kullanılan, pembe, mor ve mavi renklerinden oluşan biseksüel bayrağının kullanımı için herkesten para talep etti.
Organizasyon’un Twitter’daki resmi hesabı, biseksüel aktivist Jayne B. Shea’ya,
“Organizasyonumuza beş kuruş geçmeden kullandığınız biseksüel bayrağının kullanımını tartışabilmemiz için bizimle iletişime geçin,” diye yazdı.
BiNet USA, aynı zamanda Shea’ya sosyal hesaplarından ve biseksüel bayrağının bulunduğu tişört ve farklı ürünler sattığı internet sitesinden bayrağı kaldırmasını istedi.
Organizasyon,
“Bunun çok olduğunun farkındayız ama bir anlaşma yapabileceğimizi umuyoruz,” şeklinde neşeli bir şekilde tweet attı.
Daha sonra atılan tweetlerde, insanlardan biseksüel bayrağının haberleri dışında kullanımını bildirmeleri ve böylece onlara ‘yardım etmeleri’ istendi.
Organizasyon, “Bayrağın telif hakkı sadece BiNet Usa’e aittir,” diye de iddiada bulundu.
Randy Young’ın “Flags of the World” isimli internet sitesine göreyse biseksüel bayrağı, 1998 yılında aktivist Michael Page tarafından BiCafe’nin yıl dönüm partisi için yaratıldı.
Fakat organizasyonun internet sitesinde bu tarz bilgiler yer almıyor.
2006 yılında Wikimedia’ya yüklenen biseksüel bayrağının tasarımcısı “Michael Page” olarak belirtildi.
Bütün bunlara rağmen BiNet USA, attığı başka bir tweette,
“Yıllar boyunca biseksüel bayrağının aktivist jenerasyonlar arasında kayıp gitmesi bir utanç sebebidir. Fakat biseksüel bayrağı anlamlıdır ve bizimdir,” yazdı.
Böylelikle organizasyon, bayrağın kendilerine ait olduğunu tekrar iddia etmiş oldu.
Organizasyon, daha da ileri giderek attığı farklı bir tweette bayrağın izinleri dışında kullanılması durumunda, insanları ‘yasal işlemlere başvurmakla’ tehdit etti.
Haliyle BiNet USA’nin tweetlerine gelen yorumların neredeyse tamamı olumsuz oldu. Bazıları grubu bir topluluğun sembolüne sahip olmaya çalışmasıyla suçladı, bazıları da grubun bu renklerin telif hakkına nasıl sahip olduğunu sorguladı.
Hope you like my design. pic.twitter.com/743fbm6ZKl
— Kris Who Tweets (@KrisWhoTweets) April 29, 2020
Fakat bazı kullanıcılar organizasyonun bayrakla ilgili geçtiğimiz yıllarda atmış olduğu tweetlere ulaştı. Bu tweetler, grubun bayrağa ‘sahip oluşunu’ sorgulatır nitelikteydi. Her ne kadar BiNet USA bayrağın haklarına sahip olduğunu iddia eden tweetler atmaya devam etse de organizasyonun Twitter sayfası silindi.