Katolik Öğrenciler, Kovulan Eşcinsel Öğretmenleri İçin Okula Karşı Protesto Düzenledi!

İngilizce öğretmeni Jim Zimmerman, Kettering, Ohio'da Alter Lisesi için 23 yıl boyunca öğretmenlik yaptı. Kendisi saygı duyulan, popüler ve National Board Sertifikası kazanan bir öğretmendi. Daha sonra birisi, Zimmerman'ın evlilik belgesini gizlice Archdiocese'e gönderdi ve başka bir erkekle evli olduğunu ortaya çıkardı. Dayton Daily News, öğrencilerin alınan bu karara karşı tepki vererek okula karşı protesto …

İngilizce öğretmeni Jim Zimmerman, Kettering, Ohio’da Alter Lisesi için 23 yıl boyunca öğretmenlik yaptı. Kendisi saygı duyulan, popüler ve National Board Sertifikası kazanan bir öğretmendi. Daha sonra birisi, Zimmerman’ın evlilik belgesini gizlice Archdiocese’e gönderdi ve başka bir erkekle evli olduğunu ortaya çıkardı.

Dayton Daily News, öğrencilerin alınan bu karara karşı tepki vererek okula karşı protesto düzenlediğini bildirdi. Ayrıca imza başlatan öğrencilerin kampanyası, 26 bin kişi tarafından imzalandı.

Alter Lisesi öğrencilerinin başlatmış olduğu Change.org imza kampanyasının açıklamasında,

“Anlaşmasının yenilenmeme sebebi bir erkekle evli olmasıydı,” diye yazdı.

“Her ne kadar bu durum Kilise için kabul edilemez olsa da birini böyle bir sebeple işinden etmek korkunç bir harekettir.”

Öğrenciler, Alter Lisesi’nden mezun olmuş Zimmerman için geri adım atmayacaklarını da söyledi. 

Alter öğrencilerinden biri olan Meredith Russ, Dayton Daily News ile röportajında,

“Bize sadece İngilizce veya edebiyat değil, nasıl iyi bir insan olabileceğimiz, kendimizi nasıl savunabileceğimizle ilgili daha önemli dersler de veriyordu. Bence Zimmerman her açıdan iyi bir öğretmen.” Dedi.

Başka bir öğrenci ise,

“Zimmerman aşırı derecede zeki ve kendimiz hakkında düşünmemizi sağlıyor. Kendisi Alter’deki en iyi öğretmenlerden biri.”

The Archdiocese ve okul, Zimmerman’ın bir eğitimci olarak yeteneklerine güvendiklerini,  fakat eşcinsel olup bir erkekle evlenerek anlaşmalarını ihlal ettiğini ileri sürüyor.

Okulun müdürü David Homan, Facebook’ta yayınladığı açık mektupta, “Olayı basitleştirmiyorum,” dedi. “Özünde bu, anlaşmayı ihlal eden önemli bir durumdur,” dedi ve gönderisine Katolik okulunun öğretilerini ve kurallarını içeren bir listenin linkini ekledi. Listenin içerisinde “eşcinsel ilişki, kürtaj, taşıyıcı anneden çocuk sahibi olmak” gibi maddeler yer alıyor.

Bu durum hakkında genellikle sessiz kalmayı tercih eden Zimmerman, pazar günü sessizliğini bozarak Facebook üzerinden öğrencilerine teşekkür etti.

Paylaştığı Facebook gönderisinde Zimmerman şöyle dedi; 

“Öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizi seviyorum. 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir