FDA’dan Onay Alan Potansiyel Bir HIV İlacı, İnsanlar Üzerinde Denenmeye Başlıyor!

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), American Gene Technologies'e, potansiyel bir HIV ilacının insanlar üzerinde denenmesine izin verdi.  Outsourcing-Pharma'ya göre, American Gene Technologies, "AGT103-T" isimli bir ilacın üzerinde çalışıyor. AGT103-T, tek dozluk ve lentiviral vektör tabanlı gen tedavisidir. AGT103-T, bağışıklık virüsünü konrol etmesi için vücudun doğal tepkilerine yardımcı olan bir ilaç. Bu süreç, 11 gün …

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), American Gene Technologies’e, potansiyel bir HIV ilacının insanlar üzerinde denenmesine izin verdi. 

Outsourcing-Pharma’ya göre, American Gene Technologies, “AGT103-T” isimli bir ilacın üzerinde çalışıyor. AGT103-T, tek dozluk ve lentiviral vektör tabanlı gen tedavisidir. AGT103-T, bağışıklık virüsünü konrol etmesi için vücudun doğal tepkilerine yardımcı olan bir ilaç. Bu süreç, 11 gün sürmekte ve HIV ile savaşan T hücrelerinin sayısını ve dayanıklılığını arttırmaktadır. American Gene Technologies’in araştırması cesaret verici oldu ve şirket, Molecular Therapy dergisinde şimdiye kadarki başarılarını gösteren akademik bir makale yayınladı.

Bir basın açıklamasına göre, American Gene Technologies, ilacı insanlar üzerinde deneyecek. Çalışmanın Baltimore, Maryland’de ve Washington, DC’de yapılması planlanıyor. Denemeler, 2020’nin eylül ayında başlayacak. American Gene Technologies, denemelerin önümüzdeki senenin sonuna kadar bitmiş olacağını ve ellerinde gerekli bilginin bulunacağını umut ediyor. 

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’nun onayından sonra American Gene Technologies’in kurucusu ve CEO’su Jeff Galvin,

“AGT103-T’ün, HIV tedavisinde önemli bir adım olacağından eminim,” dedi.

Bilim insanı David Pauza ise, bu heyecan verici gelişmeyle ilgili şunları söyledi,

“Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan onay almış olmamız ve insanlar üzerinde deneme yapmaya başlayacak olmamız önemli bir gelişmedir.
Bu dönüm noktasına ulaşmış olmaktan heyecan duyuyoruz. Daha önceki başarılarımıza baktığımızda ve laboratuvarlarımızda şimdiye kadar gözlemlediğimize göre, bu ilacın etkili olma potansiyeli oldukça yüksek.” 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir