Geçtiğimiz yıllar boyunca kuir sinemasının seyircisi gittikçe arttı. Love Simon, Carol ve The Danish Girl gibi filmler, insanların ilgisini çekmeyi başarmış ve birçok açıdan başarılı olmuştur. Fakat LGBTİ+ filmlerinin büyük bir çoğunluğu festivallerden öteye gidememiştir. Her ne kadar Oscar kazanan LGBTİ+ konulu filmler olsa da, aynı zamanda gözden kaçan, fakat birbirinden komik olan filmler de …
İzlemeniz Gereken Birbirinden Komik 10 LGBTİ+ Komedi Filmi
Geçtiğimiz yıllar boyunca kuir sinemasının seyircisi gittikçe arttı. Love Simon, Carol ve The Danish Girl gibi filmler, insanların ilgisini çekmeyi başarmış ve birçok açıdan başarılı olmuştur.
Fakat LGBTİ+ filmlerinin büyük bir çoğunluğu festivallerden öteye gidememiştir. Her ne kadar Oscar kazanan LGBTİ+ konulu filmler olsa da, aynı zamanda gözden kaçan, fakat birbirinden komik olan filmler de bulunmaktadır.
Eating Out (2014)
Eating Out, garip bir aşk üçgenini konu alıyor. Kız arkadaşı tarafından terkedilen Caleb, bir partide tanıştığı Gwen’e aşık olur. Ancak eşcinsel ev arkadaşı yüzünden Gwen onu da eşcinsel sanıp arkadaşı Marc’a ayarlamaya çalışır. Eating Out o kadar başarılı oldu ki, ardından iki devam filmi daha çekildi.
Hurricane Bianca (2016)
Hurricane Bianca’da Drag Race kazananı Bianca Del Rio yer alıyor. Bianca, New York’tan Teksas’a öğretmenlik yapmaya gelen bir drag queen’i canlandırır. Del Rio, aşağılamalarıyla bilinse de filmdeki mizahıyla birçok kişiye kahkaha attırmayı başarmıştır.
D.E.B.S (2004)
D.E.B.S, Charlie’s Angels filmine karşılık bir parodi. Filmde SAT sınavı, hangi kadınların D.E.B.S’e girmeye uygun olduğunu anlamak için kullanılıyor. Filmin asıl konusu D.E.B.S takımının Lucy Diamond isimli karaktere düşman olması ve mücadele etmesi olsa da takımın üyeleri, Lucy’e aşık olmaya başlar.
John Apple Jack (2013)
John, rastgele cinsel ilişkiler yaşayan bir restoran sahibidir. Kendisi için çalışan çocukluk aşkı Jack’in kız kardeşiyle evleneceğini fark ettiği zaman oldukça bencil ve çıkarcı yaklaşımlarda bulunur. Film, açılmak, kendini sevmek ve sorumluluk almak üzerine yapılmıştır. Aynı zamanda eşcinsellerin sıklıkla yaşadığı sorunlara değinmektedir.
You Should Meet My Son! (2010)
Rose, muhafazakar kız kardeşi Mae’nin oğlu Brian’a bir kız ayarlamaya karar verir. Fakat Brian’ın erkek oda arkadaşının aslında sevgilisi olduğunu fark ederler. Brian, sevgilisi tarafından terk edilince Mae ve Rose, Brian’a en uygun erkeği aramaya başlar. İki kız kardeş eşcinsel randevu uygulamalarında, barlarda ve striptizci dolu kulüplerde bir maceraya çıkar.
Connie And Carla (2004)
Connie ve Carla, şahit oldukları bir cinayet yüzünden Los Angeles’a kadar gelirler. Saklanmak içinse seçenekleri kısıtlıdır ve ikili, kendilerini hiç tahmin etmedikleri bir yerde bulurlar. İkili, drag queen kılığına girerek West Hollywood’da performans sergilemeye başlar.
Make The Yuletide Gay (2009)
Üniversite öğrencisi Olaf, eşcinsel olduğunu gizlememektedir. Yılbaşı’nda aile evine dönünce, cinsel yönelimini ailesinden gizli tutmak zorundadır. Fakat erkek arkadaşı sürpriz yapıp Yılbaşı ziyaretine gelmeye karar verince Olaf’ın planları camdan atılmış olur.
But I’m A Cheerleader (1999)
Megan’ın ailesi kızlarının eşcinsel olduğunu öğrenince kızlarını True Directions isimli bir eşcinsel dönüşüm terapisine gönderir. Megan buradayken diğer LGBTİ+ çocuklarla tanışır ve ailesinin aslında o kadar da kötü olmadığını fark eder.
CAMP (2003)
CAMP, bir grup gencin tiyatro kulübündeki yaz maceralarına odaklanmaktadır. CAMP, sadece bir LGBTİ+ klasiği olmakla değil, aynı zamanda tiyatro oyuncuların favori filmi olmasıyla bilinmektedir. Filmin yönetmeni Todd Graff, filmi kendi deneyimlerinden yola çıkarak yaptığını söylemiştir.
Another Gay Movie (2006)
Another Gay Movie, American Pie’ın LGBTİ+ konulu parodisidir. Film, American Pie’ın seviyesine çıkarak kuir seyircilerin eşit şekilde eğlenmesini sağlamıştır. Another Gay Movie, liseden üniversiteye geçmekte olan ve bu sürede bekaretini kaybetmek isteyen dört arkadaşa odaklanıyor. Tabii bu süreçte hatalar yapılır ve işler gittikçe karmaşık bir hal alır.