Jeffre Star Kendisini Tacizle Suçlayan Kişiye Susması İçin 45 Bin Dolar Ödemiş

Yeni sızdırılan belgeler, 30 yaşındaki Gage Arthur'un tartışmalı makyaj kraliçesiyle ilgili açıklamalarını geri çekmesi için rüşvet aldığını iddia ediyor. Jeffree Star'ı cinsel ve fiziksel saldırı ile suçlayan bir erkeğin ifadelerinden geri vazgeçmesi için para aldığı iddia edildi. Business Insider'da Ekim ayında yayınlanan bir makalede, 30 yaşındaki Gage Arthur, Star aleyhine iddialarla öne çıkan 14 kişiden …

Yeni sızdırılan belgeler, 30 yaşındaki Gage Arthur’un tartışmalı makyaj kraliçesiyle ilgili açıklamalarını geri çekmesi için rüşvet aldığını iddia ediyor.

Jeffree Star’ı cinsel ve fiziksel saldırı ile suçlayan bir erkeğin ifadelerinden geri vazgeçmesi için para aldığı iddia edildi.

Business Insider’da Ekim ayında yayınlanan bir makalede, 30 yaşındaki Gage Arthur, Star aleyhine iddialarla öne çıkan 14 kişiden biriydi. Arthur’a göre, tartışmalı makyaj kraliçesi 2009’da Star’ın evinde ona rızası olmadan oral seks yaptı. O zamanlar sadece 19 yaşında olan Arthur, saldırı sırasında evsiz olduğunu söyledi ve Star’ın aynı gün onun üzerinde bir şok aleti kullandığını iddia etti. İkinci iddia, saldırının görgü tanığı tarafından doğrulandı.

Arthur, daha sonra Insider’ın iddiaları hakkında yorum yapmak için Star ile iletişime geçmesinin ardından ifadelerini geri çekti. Arthur, güzellik influencer’ının avukatlarıyla görüşüldükten sonra, haber yayınına “bir şeyleri yanlış yorumlamış olabileceğini” söylenmesi istendi.  Arthur sonrasında,

“Bazı şeyleri doğru hatırladığımdan emin değilim” dedi.

Insider’a göre, şirket daha sonra başka bir suçlayıcıdan Arthur’a gönderilen ve hikayesini geri almasını tavsiye eden mesajlarının bir kopyasını aldı. Basında adı geçmeyen şahıs, Star’ın kendisine gazetecilerle konuşmaması için para teklif ettiğini iddia etti.

İsimsiz suçlayıcı, “Jeffree Star, aynısını yapmayı seçerseniz size 10.000$ ödemeyi kabul etti” dedi.

İki aydan fazla bir süre sonra, yeni sızdırılan belgeler, Star’ın iddia sahibi kurbanlarına ortaya çıkmamaları için rüşvet verdiği iddialarını doğruluyor gibi görünüyor. Arthur’un saldırı iddialarını Ağustos ayında ilk kez bildiren eğlence sitesi StickyDrama tarafından yayınlanan bir kasiyer çekinin bir kopyası, Jeffree Star Cosmetics CFO’su Scott C. Andrews tarafından Arthur’a ifadelerini geri alması ve aynısını yapmak için başkalarıyla iletişime geçmesi için 45.000 $ ödendiğini iddia ediyor.

StickyDrama tarafından Cumartesi günü yayınlanan diğer belgeler, Arthur’a anlaşmanın imzalanması için 25.000 $ ödeneceği ve Business Insider Bay Star hakkındaki makaleyi yayınlamazsa üç ay içinde ek bir 25.000 $ alacağı bir düzenlemeyi gösteriyor. Muhtemelen, Insider’ın hikayeyle devam ettiği göz önüne alındığında, Arthur’a ek para verilmemiş.

Bu iddia edilen belgeler tarafından onaylanmasa da Arthur, ifadelerini geri alacak başka kaynaklar bulması durumunda ödenecek 20.000 $ ‘lık ayrı bir ikramiye almış görünüyor. Insider’a göre, yayına Star’ın tacizine tanık olduklarını söyleyen iki kişi, Arthur bunu yaptıktan sonra saatler içinde iddialarını geri aldı. Arthur’un Star hakkındaki yorumlarını geri çekmesi için başka bir kaynak olan Chris Avery Bennet’e 10.000 dolar teklif ettiği, ancak Bennett’in reddettiği bildirildi.

Vulture’a göre ne Star ne de Arthur yeni gelişmelere yanıt vermemiş olsa da YouTuber’ın bir sözcüsü daha önce Insider’ın orijinal hikayesini yalanlamıştı.

Ekim ayında bir temsilci, “Insider tıklama tuzağı oluşturmanın dürüst habercilikten daha önemli olduğuna inanabilir, ancak gerçekler hala önemlidir” dedi. “Bu sözde ifşa, on yıldan daha uzun bir süre önce gözden düşmüş iddiaların, yanıltıcı söylentilerin ve düpedüz yalanların karalayıcı bir koleksiyonundan başka bir şey değil. Anlaşılır bir şekilde, dahil olan tüm kilit kişiler Insider’ın sahte iddialarını doğrulamayı reddettiler, Jeffree’nin temsilcileri de dahil olmak üzere pek çoğu muhabire bu iddiaların yanlış olduğunu kanıtlayan bir yığın kanıt sundu.”

Bu, Star’ın tartışmalara konu olduğu ilk olay değil. Star, tenini açmak için Siyahi bir kızın yüzüne pil asidi atmakla ilgili şaka yaptığı 2006 tarihli tartışmalı bir videoda ırkçılıkla ilgili geçmişi yüzünden tepki almıştı. Star’ın eski bir saç stilisti, makyaj sanatçısının ırkçı hakaretler kullanarak mesajlaştığını belirterek, Star’ın güzellik YouTuber’ı Jackie Aina’dan bir “goril” olarak bahsettiğini söylemişti. 

Star, o zamandan beri yaptıkları için özür diledi, ancak suçunu kabul edişi, ırkçılık ve kadın düşmanı iddialarına değinmemenin yanı sıra, “ırkçı gaslighting” ile de eleştirildi.

Bu yılın başlarında, Star’la makyaj perakendecisi Morphe’un anlaşması, sürekli zor durumdaki YouTuber’ı çevreleyen ve tekrarlanan tartışmaların ardından iptal edildi ve bir tweet’te şirketin “Jeffree Star ve ilişkili bütün ürünlerle ilgili tüm ticari faaliyetleri durdurma kararı aldığı” söylendi. Açıklamanın ardından Star, 2021’de kendi cilt bakım serisini kurmayı planladığını duyurdu.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir