Eşcinselliğin Çürümeye Neden Olan ‘Kapitalist Bir Virüs’ Olduğunu Düşünen Türk Homofobik İmam Sınır Dışı Edilecek

Belçikalı göçmenlik yetkilileri, sosyal medyada eşcinsel olmanın "çürümeye" neden olan bir "hastalık" olduğunu söylediği için bir Türk imamını sınır dışı edecek. BBC Türkçe'ye göre, imam Linburg'daki Houthalen-Helchteren'deki Yeşil Cami'de imamlık yapıyordu. Meclis tarafından imamın isminin verilmesi istendiğinde cami temsilcileri basitçe "Bilmiyorum, unuttum" dediler. İmam, Facebook'ta, "eşcinselliğin bir hastalık olduğunu, çürümeye neden olduğunu ve İslam tarafından …

Belçikalı göçmenlik yetkilileri, sosyal medyada eşcinsel olmanın “çürümeye” neden olan bir “hastalık” olduğunu söylediği için bir Türk imamını sınır dışı edecek.

BBC Türkçe’ye göre, imam Linburg’daki Houthalen-Helchteren’deki Yeşil Cami’de imamlık yapıyordu. Meclis tarafından imamın isminin verilmesi istendiğinde cami temsilcileri basitçe “Bilmiyorum, unuttum” dediler.

İmam, Facebook’ta, “eşcinselliğin bir hastalık olduğunu, çürümeye neden olduğunu ve İslam tarafından yasaklandığını” iddia etmesinin ardından sınır dışı edilecek.

Bir Facebook kullanıcısı, imamın da hemfikir olduğu gönderiye “Eşcinsellik, kapitalizm ve demokrasi virüsüdür” yorumunu yaptı.

Yazıda imam, bir keresinde kamuoyuna “İslam eşcinselliği lanetliyor” diyen Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geçtiğimiz haftalarda verdiği hutbeye atıfta bulundu.

Diyanet olarak da bilinen müdürlük imamı Belçika’da görevlendirmişti.

Belçikalı yetkililer homofobik yorumlarla imamı ‘nefret tohumlarını ekmekten’ sınır dışı edecek.

Sonuç olarak, Belçika’nın iltica ve göçten sorumlu federal dışişleri bakanı Sammy Madhi, imamın üç yıllık oturma izninin uzatılmayacağını açıkladı.

Hristiyan Demokrat ve Flaman bakan,

“Toplumumuza nefret tohumları ekmek için buraya gelenlerin burada yeri yok” dedi.

“Eşcinsel topluluğun damgalanmasına ve bu tür mesajların yayılmasına tahammül edemeyiz.”

“Belçika’da imam olarak çalışma hakkınız varsa, örnek bir göreviniz var. Değerlerimize sahip çıkmak istemeyen herkes sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak.”

Belçikalı yetkililer, imamın “kamu düzenini ve ulusal güvenliği bozabileceğini” söylediği homofobik yorumları da araştıracak.

Flaman içişleri ve entegrasyon bakanı Bart Somers, caminin ruhsatını iptal etmek için yasal işlem başlatacağını da sözlerine ekledi.

Houthalen-Helchteren belediye meclisi yetkilileri, camiye karşı uygun önlemleri almayı düşünüyorlar.

Belediye başkanı Alain Yzermans, “Demokratik, anayasal devlete karşı ayrımcı mesajlar kabul edilemez” dedi.

“Belediyemiz eşitlik ve hoşgörüye büyük önem veriyor.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir