Akashi, LGBTİ+ çiftleri ve çocukları arasındaki aile ilişkilerini tanıyan planlı bir ortaklık sistemini uygulamaya koyan ilk Japon şehri oldu. Yeni uygulanan hamle, azınlıkların baskısı üzerine Aralık 2020'de gündeme getirildi. O zamandan beri, Akashi yerel yönetimi bu talebi ilk kabul eden oldu ve şehirdeki eşcinsel çiftlerin haklarını ele almak için planlı bir ortaklığı kabul etti. Yeni …
Akashi, LGBTİ+ Çiftlerin Çocuklarını Tanıyan Japonya’nın İlk Şehri Oldu
Akashi, LGBTİ+ çiftleri ve çocukları arasındaki aile ilişkilerini tanıyan planlı bir ortaklık sistemini uygulamaya koyan ilk Japon şehri oldu.
Yeni uygulanan hamle, azınlıkların baskısı üzerine Aralık 2020’de gündeme getirildi.
O zamandan beri, Akashi yerel yönetimi bu talebi ilk kabul eden oldu ve şehirdeki eşcinsel çiftlerin haklarını ele almak için planlı bir ortaklığı kabul etti.
Yeni çerçeve yasal bir değişiklik olmasa da ilerleme aynı cinsiyetten çiftler ve aileleri için haklar ve görünürlük sağlıyor.
Aynı cinsiyetten çiftler artık ilişki durumlarını “ev arkadaşından’ “akraba” ya değiştirebiliyorlar. Bu talep, Japon nüfus sayımıyla ilgili olarak uzun zamandır gündemdeydi.
Şehir, ikamet sertifikaları hakkındaki bu yeni durumun, çiftlerin ve çocuklarının kültürel olarak eşit bir aile olarak tanınmasına olanak sağlayacağına inanıyor.
Verilen bir başka hak da, devlete ait konutlarda yaşama ve belediye mezarlıklarında birlikte gömülme hakkına sahip olmaları.
Bu hükümet değişikliklerinin bir parçası olarak, şehir yetkilileri daha geniş bir kültürel değişimin gerçekleşeceğini ve aynı zamanda yerel eğitim sistemini etkileyeceğini umuyor.
Şu anda, aynı cinsiyetten ebeveynler çocuklarını okullardan ve anaokullarından alamamakta çünkü okul kuralları çocukların sadece biyolojik ebeveynlerin okullarından alınabileceğini belirtmekte.
Anket, Japonya’daki LGBTİ+ların % 38’inin cinsel tacize veya saldırıya uğradığını tespit etti.
Akashi Belediye Başkanı Fusaho Izumi, “Sakinleri geride kimseyi bırakmadan desteklemek kamu sektörünün görevidir” dedi. “Yeni sistem çocukları kapsıyor çünkü çocukları merkez alan kasaba gelişimi üzerinde çalışıyoruz.”
Japon hükümeti eşcinsel evlilikleri tanımıyor, ancak işler yavaş yavaş değişiyor.
2015’ten bu yana, 70’e yakın belediyenin eşcinsel çiftlere evlilikle eşdeğer statü verebilmek adına sertifikalandırmak için sistemler geliştirmesiyle LGBTİ+ kabulünde bir artış oldu. Tokyo’nun Shibuya bölgesi, altı yıl önce bu değişikliği ilk uygulayan oldu.
Akashi şehri, halkı cinsel çeşitlilik konusunda eğitmeye adanmış bir hükümet bölümü de kurdu. Program, adil ve çeşitli bir halk eğitimi sağlamak için cinsel azınlıklar olarak sınıflandırılan personeli istihdam ediyor.
Bir hükümet çalışanı bir basın toplantısında,
“Birçok çift ve aile biçimi var, bu yüzden bu insanların ihtiyaçlarını olabildiğince karşılamak istedik” dedi.