Bir Ülke Daha Eşcinselliği Suç Olmaktan Çıkardı

Bhutan eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak için oy kullandı. Maliye Bakanı Namgay Tshering, ceza yasasında reform yapmak için yaptığı toplantıda kanunun ülkenin itibarı üzerinde "leke" haline geldiğini söyleyerek kaldırılmasını önerdi. Küçük Himalaya Bhutan krallığı, ortak bir parlamento oturumu sırasında eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak için oy kullandı. 69 üyeden 63'ü eşcinsel seksin yasal hale getirilmesi lehinde oy …

Bhutan eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak için oy kullandı.

Maliye Bakanı Namgay Tshering, ceza yasasında reform yapmak için yaptığı toplantıda kanunun ülkenin itibarı üzerinde “leke” haline geldiğini söyleyerek kaldırılmasını önerdi.

Küçük Himalaya Bhutan krallığı, ortak bir parlamento oturumu sırasında eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak için oy kullandı. 69 üyeden 63’ü eşcinsel seksin yasal hale getirilmesi lehinde oy kullandı; diğer altısı oturumda yoktu.

Tasarı İnsan Hakları Günü’nde geçti.

Bhutan kralının yine de değişikliği onaylaması gerekiyor, ancak bu harekete karşı çıkması beklenmiyor.

Pek çok komşu ülkenin aksine, Bhutan asla Avrupalı ​​güçler tarafından sömürgeleştirilmedi. Seyrek nüfuslu Budist krallığı, 2004 yılında “doğal olmayan seks” ve “sodomi”yi suç saydı.

Milletvekili Ugyen Wangdi Reuters’e, “Eşcinsellik artık doğal olmayan seks olarak kabul edilmeyecek” dedi.

Eşcinsel veya transseksüel olma kavramları ulusta “hemen hemen hiç duyulmamış” ve genellikle “açık bir biseksüel toplum” olarak tanımlanıyor. Bhutan kültürü, batıdaki heteroseksüellik ve eşcinsellik tanımlarını paylaşmıyor. Yabancı kelimeleri Bhutanca’ya çevirmekten sorumlu bir hükümet komisyonu 2015 yılında dile “lezbiyen”, “gay”, “biseksüel”, “transseksüel” ve “interseks” kelimelerini ekledi.

Maliye Bakanı Namgay Tshering, ceza kanununda reform yapmak için yaptığı toplantıda, ülkenin itibarında “leke” haline geldiğini söyleyerek kanunun kaldırılmasını önerdi.

“Öncelikli nedenim, bu bölümün 2004’ten beri orada olması, ancak kısım çok gereksiz hale geldi ve hiçbir zaman uygulanmadı. Aynı zamanda uluslararası insan hakları kurumları için de göze batan bir şey” dedi.

Bhutan’daki LGBTİ+ kişiler yetkililerle veya zulümle ilgili pek çok sorun bildirmiyor, ancak onları ayrımcılıktan koruyan hiçbir yasa yok.

Rainbow Bhutan LGBTİ+ grubunun direktörü Tashi Tsheten,

“İnsan Hakları Günü’nde geçirilen tasarının Bhutan’daki herkes için çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir