Fransa Dönüşüm Terapisini Yasaklama ve LGBTİ+ Eğitimini İyileştirme Sözü Verdi

Sözler Fransa'nın LGBTİ+ topluluğunun hayatlarını iyileştirmek için hazırlanan 42 maddelik planın bir parçası. Fransa ülkedeki LGBTİ+ topluluğuna karşı olan ayrımcılıkla savaşmak için 42 maddelik bir plan hazırladı. Verilen teminatlar dönüşüm terapisini yasaklamak, LGBTİ+ eğitimini iyileştirmek ve aynı cinsiyetten çiftlerin evlat edinmesini kolaylaştırmayı da içeriyor. Fransa'nın Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitlilik Bakanı Elisabeth Moreno planın LGBTİ+ bireylerin …

Sözler Fransa’nın LGBTİ+ topluluğunun hayatlarını iyileştirmek için hazırlanan 42 maddelik planın bir parçası.

Fransa ülkedeki LGBTİ+ topluluğuna karşı olan ayrımcılıkla savaşmak için 42 maddelik bir plan hazırladı.

Verilen teminatlar dönüşüm terapisini yasaklamak, LGBTİ+ eğitimini iyileştirmek ve aynı cinsiyetten çiftlerin evlat edinmesini kolaylaştırmayı da içeriyor.

Fransa’nın Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitlilik Bakanı Elisabeth Moreno planın LGBTİ+ bireylerin hayatlarını 2023’e kadar iyileştirmeyi amaçladığını söyledi.

Dönüşüm terapisinden (Bir kişini cinsel yönelimini ya da cinsiyet kimliğini değiştirmeye yönelik kabul görmeyen pratikler) bahseden Moreno, bunun küçük düşürücü ve ortaçağa ait olduğunu söyleyip Fransa’nın dönüşüm terapisini tamamen yasaklamak istediğini söyledi.

Eğitimle ilgili konuşan Moreno ‘ayrımcılık ve eşitsizliğin çocukluktan kaynaklandığını’ ve bu meselelerle erken mücadele ederek anti-LGBTİ+ davranışlarla yüzleşebileceklerine inandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer’le birlikte çalışma sözü veren bakan,

‘Bu yüzden okul, farkındalığın ve inatçı stereotipleri parçalamanın ilk yeri olmalı,’ dedi.

Teminatlardan bir tanesi de ‘LGBTİ+ Fobisine Karşı Eğitim’ için bir web sitesi kurmak. Moreno sitenin amacının öğretmenlere homofobi ve transfobiyle mücadele etmek için gerekli silahları vermek ve LGBTİ+ öğrencileri düzgünce dahil etmek olduğunu söyledi.

42 maddelik plan Fransa’da LGBTİ+ topluluğuna karşı nefret suçlarının arttığı bir ortamda ortaya çıktı.

Geçen ayki bir olayda, 27 yaşındaki dansçı Mohamed kendisini savunmasının ardından Uber şoförü tarafından darp edilmişti.

Saldırıyı anlatan Mohamed, bir arkadaşıyla partiden döndüklerini ve partide flört ettiği bir erkekten bahsettiğini söyledi.

Ancak bu konuşma, ‘homofobik hakaretler etmeye başlayan ve arabasında kuir istemediğini söyleyen’ şoförü sinirlendirdi. Mohamed kendisini savunup LGBTİ+ kimliğini gururla ileri sürünce, şöför tarafından saldırıya uğradı.

Mohamed’in yüzüne beş dikiş atıldı ve kafa travması yaşadığı için on günlük bir rapor aldı.

Yalnız kalınca yaşadığı gerginlikten bahsetti ve ‘Şoke olmuş durumdayım. Şikayetimden sonra caddede yürüyordum ve yaya geçidinde değilken bir scooter’lı bana kuir dedi, oldukça kötü hissettim,’ diye konuştu.

Uber Fransa’ysa yaptığı açıklamada saldırı konusunda ‘oldukça’ pişman olduklarını ve sorumlu şoförü bulmak için yasal mercilerle iş birliği yaptıklarını söyledi.

‘Bir şikâyet ve soruşturma olduğunda, şoförü sistematik bir biçimde uzaklaştırıyoruz. Ayrımcılık ve homofobi asla müsade edebileceğimiz bir şey değil. ‘

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir