Fransa, ilk ve orta öğretimdeki anti-LGBT olayları bitirmek için ülke çapında bir kampanya başlattı. Ülkenin eğitimden ve gençlikten sorumlu bakanlığının başlattığı "Herkes eşit, herkes dost" adlı kampanya 28 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek şekilde planlandı. Kampanya kapsamında tüm okullar, duvarlarında anti-zorbalık temalı posterler asmak zorunda olacak ve öğretmenler LGBT öğrencilere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgilendirilecek. https://twitter.com/EducationFrance/status/1089813724389670912 Fransa'nın …
Fransa, Okullardaki Anti-LGBT Olayları Bitirmek İçin Ülke Çapında Bir Kampanya Başlattı
Fransa, ilk ve orta öğretimdeki anti-LGBT olayları bitirmek için ülke çapında bir kampanya başlattı.
Ülkenin eğitimden ve gençlikten sorumlu bakanlığının başlattığı “Herkes eşit, herkes dost” adlı kampanya 28 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek şekilde planlandı. Kampanya kapsamında tüm okullar, duvarlarında anti-zorbalık temalı posterler asmak zorunda olacak ve öğretmenler LGBT öğrencilere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgilendirilecek.
Collèges et lycées engagés contre l’homophobie et la transphobie à l'École : tous égaux, tous alliés.
👉 Une nouvelle campagne de sensibilisation et de prévention.
Toute l'info https://t.co/KaPxUHbRxs #LGBTphobies pic.twitter.com/OKQexQSuLR— Ministère Éducation nationale et Jeunesse (@education_gouv) January 28, 2019
Fransa’nın önde gelen LGBT oluşumlarından SOS Homophobia geçtiğimiz yıldan bu yana anti-LGBT olaylarda %38 artış saptandığını belirtti.
Özellikle okullarda gerçekleşen özgüven kırıcı ve dışlayıcı olaylar, bir çok Fransız gencinin okulu bırakmasına hatta intihara eğilim geliştirmesine varacak kadar ciddi sonuçlar doğuruyor.
“SOS Homophobia olarak tüm okulların bu kampanyada yer alacağı ve farkındalığın daha yüksek olacağı bir gelecek hayal ediyoruz.”
Fransa’da homofobik tutum oranında 2018’in başından bu yana %15’lik bir artış söz konusu ve Fransız LGBT aktivistlerinin büyük bir kısmı kayıtlara geçtiğinden çok daha fazla olay olduğunu dile getiriyor.
Inter-LGBT sözcülerinden Clémence Zamora-Cruz durum için “buzdağının görünen yüzü” benzetmesi yapıyor.
“Mağdurlar çoğu zaman yargılanma ya da anlaşılamama korkusu ile homofobik saldırıları polise bildirmekten kaçınıyor.”
“Kimse dinlemeyecek diye korkuyorlar.”
Geçtiğimiz ay Fransa’nın önde gelen sanatçıları homofobi ile mücadele için ortak bir projeye imza atmıştı. Göçmen Azamat’ın hikayesini anlatan De l’Amour’un tüm gelirinin, Fransız hayır kurumu “Urgence Homophobie”ye bağışlanacağı açıklanmıştı.
Projede Emmanuel Moire, Christophe Willem ve Muriel Robin gibi sanatçılar yer aldı.