Hindistan, gay ilişkiyi yasadışı kılan maddeyi anayasadan çıkarmayı yine beceremedi. Yine Hindistan'ın politikacıları 58'e 14 gibi bir üstünlükle gay ilişkinin yasadışı kalması gerektiğine karar verdiler. Milletvekili Shashi Tharoor, İngiltere kolonisi zamanından kalma yasayı yürürlükten kaldıramamalarından duyduğu hayal kırıklığını şu tweetlerle medyaya taşıdı: 377. maddeyi düzeltememenin acı hayal kırıklığını yaşıyorum. Bunun için oy vereceğini söyleyenler bugün …
Hindistan’ın İkinci Gay İlişkiyi Yasallaştırma Girişimi Başarısız Oldu
Hindistan, gay ilişkiyi yasadışı kılan maddeyi anayasadan çıkarmayı yine beceremedi. Yine Hindistan’ın politikacıları 58’e 14 gibi bir üstünlükle gay ilişkinin yasadışı kalması gerektiğine karar verdiler. Milletvekili Shashi Tharoor, İngiltere kolonisi zamanından kalma yasayı yürürlükten kaldıramamalarından duyduğu hayal kırıklığını şu tweetlerle medyaya taşıdı:
377. maddeyi düzeltememenin acı hayal kırıklığını yaşıyorum. Bunun için oy vereceğini söyleyenler bugün ortada yoktu.
Bağnazlık, yobazlık, önyargı ve homofobi had safhada. Sanırım işi yüce adalet divanına bırakacağım.
377. madde konusunda söz hakkı alamadım ancak trans bireyler yasa tasarısında konuya daha detaylı değinme fırsatı buldum.
Hindistan kültürü cinsiyette farklılığı, çeşitliliği hiçbir zaman kötü karşılamadı. BJP (Hindistan’dan milliyetçi bir parti) ise görünen o ki İngiliz kolonisi yasalarını istiyor.