Sudan hükümeti, eşcinselliğe ceza olarak uyguladıkları kırbaçlanma ve ölüm cezalarını bir dizi yeni reformla kaldırdı. LGBTİ+ hakları grubu Bedayaa'ya göre, Ülkenin Egemen Konsey'i yeni yasaları onaylarken içerisinde erkek ve kadınların anal seks yapmasını yasaklayan eski ve kötü itibara sahip yasaları kaldırdı. Buna rağmen ülkede eşcinsel ilişkileri hala yasalara karşı olarak kabul ediliyor ve yeni yasalar, …
Sudan, Anal Seksin Yol Açtığı Kırbaçlanma ve Ölüm Cezasını Kaldırdı!
Sudan hükümeti, eşcinselliğe ceza olarak uyguladıkları kırbaçlanma ve ölüm cezalarını bir dizi yeni reformla kaldırdı. LGBTİ+ hakları grubu Bedayaa’ya göre, Ülkenin Egemen Konsey’i yeni yasaları onaylarken içerisinde erkek ve kadınların anal seks yapmasını yasaklayan eski ve kötü itibara sahip yasaları kaldırdı. Buna rağmen ülkede eşcinsel ilişkileri hala yasalara karşı olarak kabul ediliyor ve yeni yasalar, bu suçun işlenmesi halinde bireyleri 7 yıl hapse mahkum edebiliyor.
https://twitter.com/Bedayaa1/status/1283522543337562112?s=20
Bedayaa’nın yöneticisi Noor Sultan, Out ile yaptığı röportajda şunları söyledi,
“Haber neşe ve umutla karşılandı, fakat siyasi durum oldukça çalkantılı. Her zaman karışık siyasal durum yaratacak askeri darbe veya eski rejim bulunuyor.”
Sultan, yasaların ve değişikliklerin bazı suçları da ortadan kaldırdığını söyledi. Bu suçlar arasında din değiştirme bulunuyor. Ayrıca yeni yasa, kadınların barbarca sünnet edilmesini de yasaklıyor.
Sudan, Afrika’nın kuzeydoğusunda yer alan, genellikle İslamcı ve baskıcı tavırlarıyla bilinen bir ülke. Ülke, şu anda Egemen Konsey tarafından yönetiliyor. Ayrıca Sudan’ın önümüzdeki yıllarda seçimlerden sonra sivil bir şekilde yönetime geçmesi bekleniyor.
Sultan, Egemen Konsey’e atıfta bulunarak,
“Evet, siviller, ilericiler, değişim istiyorlar fakat tam anlamıyla iktidarda değiller, Sudan, yeni bir hükümet olma yolunda ilerliyor. Bu, daha fazla değişimi desteklemek için en doğru zaman.” Dedi.
Sudan’da yapılan değişiklikler heyecan verici olsa da Sultan, ülkenin geçmişinde şiddetli darbeler yaşandığını ve baskıcı rejimler bulunduğunu belirtti. Yine de optimist davranarak ülkede LGBTİ+’leri dahil ve kabul ediciliğe adım atılması için daha çok zaman olduğunun farkında olduğunu söyledi.