fbpx   .  

2018 Sonbaharını Güzel Kılacak 9 Yeni Kuir Film

Love, Simon, The Miseducation of Cameron Post, ve We the Animals gibi fantastik filmlerle çoktan kendimizden geçmiş olsak da, yaklaşan kuir filmlerle 2018 adeta ‘Henüz ölmedik’ diyor.

Sizin için derlediğimiz bu listede, yaklaşan LGBT filmleri bulabilir, programınızı tarihlere göre ayarlayabilirsiniz.

Colette (21 Eylül)

Wash Westmoreland’in biyografik eseri, Keira Knightley tarafından canlandırılan Sidonie-Gabrielle Colette’nin hayatını anlatıyor. Colette, kocası Willy için gizli yazarlık yapıyor. Yazdığı kitabın başarısından sonra Colette, işine sahip çıkmak ve kalıpları yıkmak için terinin son damlasına kadar mücadele ediyor.

 

The Happy Prince (5 Ekim)

Ekibinde Colin Firth, Emily Watson, Colin Morgan, Edwin Thomas ve Rupert Everett gibi isimler olan film, Oscar Wilde’nin son zamanlarını anlatıyor. Daha bir şey yazmaya lüzum var mı?

A Star is Born (5 Ekim)

Başrolünde Lady Gaga ile Bradley Cooper’in yer aldığı film, gün itibariyle sık sık Oscar’la birlikte anılıyor. Venedik ve Toronto film festivallerinde tozu dumana katan yapımda, Gaga oyunculuğu ile büyük övgü topladı. Sıkı tutunun küçük canavarlar, canavar gibi bir film geliyor!

Studio 54 (5 Ekim)

Geride bıraktığımız yazın gerçekleşen Outfest festivalini açan, Sundance ve Tribeca’da da büyük ilgi toplayan belgesel, 70’lerin ünlü gece kulübü Studio 54’ün yükselişini ve çöküşünü anlatıyor.

Can You Ever Forgive Me? (19 Ekim)

Gay ve popüler bir ünlü olan Lee Israel, film boyunca varoluşsal bir kriz yaşıyor ve çalışmalarına eleştirel bir yaklaşım ile bakıyor. Israel’i Melissa McCarthy’nin canlandırdığı filmde diğer göze çarpan isimler ise Dorothy Parker ve Noel Coward.

1985 (26 Ekim)

Yönetmen Yen Tan’ın 2016’da yayınlanan aynı adlı kısa filminden esinlenen yapımda, ailesine AIDS olduğunu söylemek üzere evine dönen bir gencin hikayesi anlatılıyor. Cory Michael Smith’in canlandırdığı, gencin kardeşini ise Big Hero 6’ten bildiğimiz Jamie Chung oynuyor.

Boy Erased (2 Kasım)

Garrard Conley’nin 2016’da yayınlanan anılarından yola çıkılarak hazırlanan film, gay oğlunu “iyileşmesi” için dönüşüm kampına gönderen bir aileyi anlatıyor. Baba rolünde Russell Crowe, oğul rolünde ise Lucas Hedges’i görüyoruz.

Bohemian Rhapsody (2 Kasım)

Adından da anlaşılacağı üzere, Freddie Mercury’i anlatan şahane bir belgesel geliyor. Mercury’i Rami Malek’in canlandıracağı yapımda, yıldızın hayatı samimi detaylar ile aktarılıyor.

Plaire, aimer et courir vite (Sorry Angel)

Christophe Honoré son filmi olan Plaire, aimer et courir vite, AIDS’li yazar Jacques Tondelli’nin hayatını ve kendisine aşık olan genç Arthur Prigent ile olan ilişkisini anlatıyor. New York film festivalinde 30 Eylül’de gösterilecek olan filmin, dünyanın geri kalanında ne zaman vizyona gireceğine dair bir açıklama henüz yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.