Yeni Gökkuşağı Sineğine RuPaul’un Adı Verildi

Avustralyalı bir bilim insanı, göz alıcı yeni bir sinek türüne RuPaul’un adını verdi. Opaluma rupaul ("opaluma" kısmı "opal" ve "diken" anlamına gelen Latince kelimelerinden geliyor), genellikle halk tarafından yeterince takdir edilmeyen önemli böcekler olan yanardöner bir asker sineği türü. Avustralya Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü'nden bir entomolog olan Bryan Lessard yaptığı açıklamada, "Asker sinekleri …

Avustralyalı bir bilim insanı, göz alıcı yeni bir sinek türüne RuPaul’un adını verdi.

Opaluma rupaul (“opaluma” kısmı “opal” ve “diken” anlamına gelen Latince kelimelerinden geliyor), genellikle halk tarafından yeterince takdir edilmeyen önemli böcekler olan yanardöner bir asker sineği türü.

Avustralya Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’nden bir entomolog olan Bryan Lessard yaptığı açıklamada, “Asker sinekleri ekosistemde değerlidir. Larvalar ölü bitki ve hayvanlardan besinleri geri dönüştürürken, yetişkinler bazı Avustralya bitkilerinin tozlaştırıcılarıdır.”

Bu nedenle, Lessard’a göre yeni tür, gösterişli görünümüne uyan bir ismi hak ediyordu.

The Guardian’a, “Bir türün isimlendirilmesi, onları anlamanın ve korumanın ilk adımıdır çünkü aksi takdirde bilim tarafından görünmez olurlar” dedi.

Lessard, böceğin “oldukça şiddetli” olduğunu fark ettikten sonra RuPaul’un ismi takdir edeceğini düşündü.

“Parlak metalik gökkuşağı renklerinden bir şeyler kostümü var “

RuPaul Çarşamba günü muhteşem sinek hakkında tweet attığı için bu tahmin doğru gibi görünüyor.

Opaluma rupaul, Lessard – namı diğer “Bry the Fly Guy”- tarafından adlandırılan 13 yeni asker sineği türünden biridir. 9’u, 2019 ve 2020’deki şiddetli orman yangınları tarafından harap edilen yerleşim bölgelerinde yaşıyor.

Lessard, Opaluma rupaul’un bilimle ilgilenen genç LGBTİ+ bireyler için olumlu bir sinyal olarak hizmet etmesini istiyor.

Lessard CNN’e verdiği demeçte,

“Eşcinsel bir bilim insanı olarak, çok geleneksel bir bilim alanında – entomolojide – kendi tenimde rahat hissetmem uzun zaman aldı. Topluluktaki efsanelerin isimlerini unutulmaz türlere verdiğimizde, gelecek nesil LGBTİ+ bilim insanlarının işyerinde temsil edildiklerini bilmelerinin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum.”

Lessard daha önce 2012’de de bir ünlünün adını bir böceğe vererek manşetlere çıkmıştı – Scaptia beyonceae, adını Beyoncé’den alan bir at sineği.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir