İngiltere’nin İlk LGBTİ+ Huzurevi Londra’da Açıldı

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın dünkü açılışta kurdeleyi kesmesiyle, Londra'nın Vauxhall bölgesinde yeni bir 'LGBTİ+dostu' emeklilik tesisi açıldı. https://twitter.com/mayoroflondon/status/1439984524386000900?s=21 Yaşlılar için kurulan Tonic Housing'deki 19 ortak mülk, Belediye Başkanının Toplu Konut Fonu'ndan 5,7 milyon sterlinlik bir kredinin ardından açılıyor. 7/24 acil durum personeli güvencesinden yararlanacak sakinlerin, önümüzdeki haftalarda veya aylarda Lambeth'te Thames Nehri'ne bakan bir …

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın dünkü açılışta kurdeleyi kesmesiyle, Londra’nın Vauxhall bölgesinde yeni bir ‘LGBTİ+dostu’ emeklilik tesisi açıldı.

Yaşlılar için kurulan Tonic Housing’deki 19 ortak mülk, Belediye Başkanının Toplu Konut Fonu’ndan 5,7 milyon sterlinlik bir kredinin ardından açılıyor.

7/24 acil durum personeli güvencesinden yararlanacak sakinlerin, önümüzdeki haftalarda veya aylarda Lambeth’te Thames Nehri’ne bakan bir kurum olan Tonic Bankhouse’a taşınması bekleniyor.

“Bu projenin çok büyük bir başarı olmasını umuyorum.”

Dün, Belediye Başkanı Attitude’a açılışa katılmaktan “gurur duyduğunu” söyledi ve şunları söyledi:

“Herkes gerçekten çok çalıştı ve büyük bir övgüyü hak ediyor. Başarının birçok sorumlusu var ve bugün bazılarıyla tanıştım. İnanmakta zorlandığım şey, 2021’de bunun (İngiltere’deki) ilk LGBTİ+ emeklilik topluluğu olması.”

Belediye Başkanı şunları ekledi:

“Bu projenin muazzam, büyük bir başarı olmasını umuyorum ve sadece Londra’nın diğer bölgelerinde değil, ülkenin diğer bölgelerinde de LGBTİ+ emeklilik toplulukları olmasını umuyorum. Çünkü bu gerçekten önemli, özellikle bazı insanlar için – ve dürüst olalım bu, onlar ölmeden önceki son evleri olabilir. Onurlu bir şekilde yaşayabilirler.”

Above the Stag Theatre’daki açılış partisinde konuşan Tonic Housing’in CEO’su Anna Kear, Attitude’a projenin “tarih, haklarımız için savaşan insanlar” hakkında olduğunu söyledi ve şimdi 70’lerinde veya daha büyük olan “o ilk onur yürüyüşlerine katılanlara” işaret etti.

Kear,

“Topluluğun yaşlıları, eşcinsel olmanın suç olduğu günlerden beri korkunç bir zaman geçirdi. Tonic’e dahil olan, kendi başına olan insanlardan biliyoruz – aileleri tarafından dışlandılar, çocukları olmadı çünkü o zamanlar yapmanıza izin verilen şey bu değildi.”

“Bunlar, dostça olmayan bir barınma ve bakım sisteminde kendi başlarına gezinen tanıdığım ve umursadığım insanlar.” Dedi.

Kear ayrıca projenin “%100 uygun fiyatlı” ve kesinlikle trans-kapsayıcı olduğunu doğrularken, aynı zamanda herhangi bir soruşturma için “insani” bir karşılama sözü verdi.

“Web sitemizde her şey var. Fiyatların ne olduğu konusunda kesinlikle netiz. Beş rezervemiz ve 14 dairemiz kaldı. Ama bu bir mülk işlemi değil, bu insanların hayatı.”

Kear, Tonic’in Yönetim Kurulu Üyelerinden Paul McDermott ile birlikte 19 dairenin “çok fazla olmasa da bir başlangıç” olduğunu da sözlerine ekledi:

“Cidden düşünüyorum, bence daha yaygın ve ana akım olacaklar. Uygun fiyatlı konutlar LGBTİ+ dostu olmalıdır.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir