FIFA, LGBTİ+ Ziyaretçileri Kabul Etmeyen Katar Otel Sözleşmelerini İptal Edecek!

Olay, eşcinsel çiftler gibi davranan ve rezervasyonları reddedilen veya "daha az eşcinsel" görünmeleri söylenen muhabirler tarafından yürütülen bir soruşturmayı takip ediyor. Futbolun dünya yönetim organı FIFA, bazılarının LGBTİ+ bireylere hizmet vermeyi reddettiğini tespit eden bir soruşturmanın ardından Katar'daki otellerle yapılan sözleşmeleri iptal etmekle tehdit etti. Norveç, İsveç ve Danimarka'dan eşcinsel çiftler gibi davranan ve FIFA'nın …

Olay, eşcinsel çiftler gibi davranan ve rezervasyonları reddedilen veya “daha az eşcinsel” görünmeleri söylenen muhabirler tarafından yürütülen bir soruşturmayı takip ediyor.

Futbolun dünya yönetim organı FIFA, bazılarının LGBTİ+ bireylere hizmet vermeyi reddettiğini tespit eden bir soruşturmanın ardından Katar’daki otellerle yapılan sözleşmeleri iptal etmekle tehdit etti.

Norveç, İsveç ve Danimarka’dan eşcinsel çiftler gibi davranan ve FIFA’nın Dünya Kupası için önerilen konaklama listesinden rezervasyon yapmaya çalışan bir grup muhabir tarafından yapılan bir soruşturmayı takip ediyor.

Raporlara göre, üç otel, eşcinsel çiftleri tamamen reddederken, 20 kişi daha davranışlarını değiştirerek onlardan “daha az eşcinsel” olmalarını istedi. Bu sayı önerilen otellerin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

“Gereksinimler pekiştirilmeye devam edecek.”

Telegraph’ın FIFA’ya yaptığı açıklamada, “belirtilen otellerin, konuklara ayrımcılık yapılmaması gerektiğine dair bir kez daha uyarılacaklarını” söyledi.

Açıklamada, “Otellerin yanı sıra FIFA Dünya Kupası ile bağlantılı diğer hizmet sağlayıcıların, organizatörler tarafından belirlenen yüksek standartlara uymayanların sözleşmelerinin fesh edileceği belirtildi.

“Üstelik, söz konusu gereklilikler bilinçlendirme oturumlarında pekiştirilmeye devam edilecek ve ardından FIFA Dünya Kupası ile bağlantılı otellerin denetimleri ve teftişleri yoluyla izlenip değerlendirilecek.”

Mail Online tarafından bildirildiği üzere, Katar 2022 sözcüsünden yapılan açıklamada, arka plan ne olursa olsun herkesin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, “Katar muhafazakar bir ülke ve cinsel yönelim ne olursa olsun halkın sevgi gösterilerine karşı çıkılıyor. Biz sadece insanlardan kültürel normlarımıza saygı duymalarını istiyoruz, aynı zamanda her yerde var olan bireysel özel hayata saygının güçlü kültürünü de vurguluyoruz.”

Bu, LGBTİ+ futbol taraftarlarının Dünya Kupası ile ilgili en son endişesi.

Nisan ayında hayranlara, gökkuşağı bayraklarına el konulabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Katar’da güvenliği denetleyen üst düzey bir yetkili, bunun insanları “korumak için” yapılacağını söyledi.

Buna rağmen, LGBTİ+ hayranlarına hoş karşılanacakları söylendi.

Orta Doğu ülkesinde eşcinsellik yasa dışı ve Şeriat yasalarına göre LGBTİ+ bireyleri üç yıla kadar hapis veya ölümle cezalandırılabilir.

Mart ayında 16 LGBTİ+ grubu, Dünya Kupası için seyahat eden taraftarlar için güvenlik riskleri ve endişeleri konusunda bir uyarı mektubu imzaladı.

Dünya Kupası 21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da yapılacak.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir