İzleyin: Daniel Radcliffe, Trans ve Non-Binary Gençlerle Biraraya Geldi

Daniel Radcliffe, The Trevor Project'in yeni içerik serisi Sharing Space'in bir parçası olarak transseksüel ve non-binary gençlerden oluşan bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yaptı. Topluluğun müttefikleri tarafından yönetilen LGBTİ+ gençlerle sohbetlerin yer alacağı dizi, ABD'nin çeşitli eyaletlerinde rekor sayıda LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısının (çoğunluğu trans+ kişileri hedef alan) değerlendirildiği bir döneme denk geliyor. The …

Daniel Radcliffe, The Trevor Project’in yeni içerik serisi Sharing Space’in bir parçası olarak transseksüel ve non-binary gençlerden oluşan bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yaptı.

Topluluğun müttefikleri tarafından yönetilen LGBTİ+ gençlerle sohbetlerin yer alacağı dizi, ABD’nin çeşitli eyaletlerinde rekor sayıda LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısının (çoğunluğu trans+ kişileri hedef alan) değerlendirildiği bir döneme denk geliyor.

The Trevor Project’in verileri, bu tür bir mevzuatı çevreleyen tartışmaların 10 trans gençten neredeyse dokuzu (%86) üzerinde olumsuz bir etki yarattığını gösterdi.

Radcliffe, Sharing Space’in açılış bölümünde yer aldı ve altı trans+ kişiyi dinleyerek cinsiyet coşkusu, zamirlere saygı, kendini keşfetme ve gerçek müttefikliğin neye benzediği gibi konuları samimi bir şekilde tartıştı.

Aktör bu deneyimle ilgili olarak şunları söyledi: “Pek çok insanın trans gençler hakkında konuşmasını dinliyoruz ve haberlerde onlardan sık sık bahsedildiğini duyuyoruz, ancak çok nadiren bu gençleri doğrudan dinliyoruz.”

“Bu inanılmaz genç insan grubuyla tanışmak ve onları dinlemek mutlak bir ayrıcalıktı. Günün sonunda, eğer trans çocuklar hakkında konuşacaksanız, trans çocukları gerçekten dinlemeniz faydalı olabilir.”

Genç LGBTİ+ bireyler için önde gelen intihar önleme kuruluşu olan The Trevor Project’i on yılı aşkın bir süredir desteklemektedir ve 2011 yılında Trevor Hero Ödülü ile onurlandırılmıştır.

The Trevor Project Marka ve İçerik Başkan Yardımcısı Megan Stowe, “Bu tür bir içerik geliştirirken amacımız mikrofonu LGBTİ+ gençlerin kendilerine çevirmek ve onların en iyi bildikleri hayatları hakkında doğrudan konuşmalarına izin vermek” dedi.

“LGBTİ+ gençler, özellikle de transseksüel ve non-binary gençler, rutin olarak, yetişkinlerin kendi varoluşlarını ve yaşam deneyimlerini tartışmalarına seyirci kalmak zorunda bırakılmaktadır. Toplumumuz, kim olduklarını kendi başlarına bulmaları için onlara alan ve özerklik tanımamız gerekirken, gençlerin içine sığması beklenen kutular yarattı.”

“İşte bu nedenle, sıklıkla susturulan genç LGBTİ+ seslerini yükseltmeye devam etmemiz ve onların oldukları gibi gelişebilecekleri daha güvenli, daha kabullenici bir dünya yaratmak için çalışmamız çok önemli.”

Trevor Projesi, yıl boyunca birkaç Sharing Space bölümü yayınlamayı planlıyor ve her bölümde farklı bir tema, sunucu ve LGBTİ+ gençlerden oluşan bir grup yer alacak.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir