Andorra Başbakanı Eşcinsel Olarak Açıldı  

Andorra Başbakanı Xavier Espot Zamora eşcinsel olduğunu açıkladı. Politikacı Pazartesi günü Ràdio Nacional d'Andorra'ya verdiği bir röportaj sırasında içini döktü ve gerçekleri paylaştı. "Ben eşcinselim. Bunu hiç saklamadım" dedi. "Bunu söylemek zorunda değilim. Ancak aynı zamanda bunu ifade etmenin de bir sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum." Açık ve gururlu olma tercihinin, cinsellikleri hakkında açılma konusunda daha …

Andorra Başbakanı Xavier Espot Zamora eşcinsel olduğunu açıkladı. Politikacı Pazartesi günü Ràdio Nacional d’Andorra’ya verdiği bir röportaj sırasında içini döktü ve gerçekleri paylaştı.

“Ben eşcinselim. Bunu hiç saklamadım” dedi. “Bunu söylemek zorunda değilim. Ancak aynı zamanda bunu ifade etmenin de bir sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum.”

Açık ve gururlu olma tercihinin, cinsellikleri hakkında açılma konusunda daha az rahat hissedebilecek diğer kuir kişilere yardımcı olacağını umduğunu açıklayarak devam etti. “Eğer bu, zor bir dönemden geçen pek çok çocuğun, gencin ya da ergenin, durumları ya da cinsel yönelimleri ne olursa olsun, bu ülkede başarılı olabileceklerini ve en yüksek makamlara ulaşabileceklerini görmelerine yardımcı olacaksa, bunu ifade etmekten mutluluk duyarım.”

Zamora’nın açılması, ülkede eşcinsel evliliğin yasallaşmasının hemen ardından geldi.

Zamora bu açıklamayla birlikte tarihteki küçük ama radikal bir grup eşcinsel devlet başkanının son üyesi oldu. Diğerleri arasında Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, İzlanda Başbakanı Jóhanna Sigurðardóttir, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkēvičs, San Marino Naibi Paolo Rondelli yer alıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir