Hozier Konserinde Trans Bayrağını Pelerini Yaptı, Hayranları Çılgına Döndü!

Hozier’ın trans haklarını savunduğu artık resmileşti! Hozier, geçtiğimiz hafta London Palladium’da gerçekleşen konserinde kendini trans bayrağı renkleri olan mavi, pembe ve beyazla sarıp sarmaladı. 3 Ekim’de, ‘Nina Cried Power’ şarkısını seslendirdiği esnada bir hayranı sahneye trans bayrağı fırlattı. Havadayken bayrağı yakalayan asıl ismi Andrew Hozier-Byrne olan şarkıcı, konseri boyunca bayrağı arkasında asılı tuttu. Neşe çığlıkları …

Hozier’ın trans haklarını savunduğu artık resmileşti!

Hozier, geçtiğimiz hafta London Palladium’da gerçekleşen konserinde kendini trans bayrağı renkleri olan mavi, pembe ve beyazla sarıp sarmaladı. 3 Ekim’de, ‘Nina Cried Power’ şarkısını seslendirdiği esnada bir hayranı sahneye trans bayrağı fırlattı.

Havadayken bayrağı yakalayan asıl ismi Andrew Hozier-Byrne olan şarkıcı, konseri boyunca bayrağı arkasında asılı tuttu.

Neşe çığlıkları atan insanlarla dolu konserini 2013 hiti olan şarkısı ‘Take Me To Church’ ile noktalarken, bayrağı tekrar alıp havaya kaldırdı. Şarkının, LGBT topluluğuna yapılan ayrımcılıkları ve haksızlıkları vurgulayan klibinde iki eşcinsel erkeğin ilişkisi anlatılıyor.

Bir Hozier hayranı olayı, ‘kalabalığın tepkisi muazzamdı’ şeklinde anlatıyor. 

King’s College London’da eğitim gören kuir sanatçı Fliki Mikulski, doğum gününü en sevdiği sanatçılardan birini görerek geçirmeye karar verdi. Palladium’un önünde sıraya girip Oxfor Street’in kalabalığına karışan sanatçının aklında, cebindeki trans bayrağını birkaç saat sonra sahnede Hozier’ın sallıyor olacağından hiç haberi yoktu. Mekânda kalabalığın içinde elinde trans bayrağı olan sanatçı, içinden geldiği için bayrağı kalabalığa fırlattı.

Mekân güvenliği tarafından konser sonrasında bayrak, Mikulkski’ye hala sahne bandı yapışık bir şekilde geri iletildi. Sanatçı daha sonradan kendi bayrağını sahnede görmenin ona ‘kendinden geçmiş’ hissettirdiğini belirtti.

“Hozier, hem yaptığı müzik hem de duruşu nedeniyle çok tartışılan biri,” diye açıkladı. “Bu yüzden onun, trans haklarının arkasında durduğunu görmek gerçekten gurur verici. “

“Şarkısının ortasında ayağına atılan trans bayrağını almak zorunda değildi ama onu aldı ve orada tuttu. Kalabalık resmen çılgına döndü. Çığlıklar o kadar yüksekti ki müziği zar zor duyabildim. Mutluluktan uçtum. “

Dahası, sanatçı geçen ay Edinburgh’daki konserinde de lezbiyen gökkuşağı bayrağı sallamıştı.

Konserin bitimine yakın, mikrofona asılı olan LGBT bayrağının yanı sıra, 29 yaşındaki İrlandalı sanatçı trans bayrağını pelerin gibi giyince hayranları çılgına döndü. Bir hayran ‘destek dediğin böyle olur’ yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir