İzleyin: Vida’nın Üçüncü Sezonu Geliyor!

Büyük beğeni toplayan Vida dizisi, bu nisan ayında Starz'a üçüncü ve son sezonuyla geri dönecek. Dizinin yaratıcısı ve sorumlusu Tanya Saracho, dizinin son sezonunu bir veda mektubu vasıtasıyla duyurdu. Vida, Los Angeles'ın doğusunda yaşayan ve birbirleri ile anlaşamayan Emma (Mishel Prada) ve Lyn (Melissa Barrera) adlı iki Meksikalı-Amerikan kız kardeşi konu alıyor. Koşullar, kardeşleri eski …

Büyük beğeni toplayan Vida dizisi, bu nisan ayında Starz’a üçüncü ve son sezonuyla geri dönecek. Dizinin yaratıcısı ve sorumlusu Tanya Saracho, dizinin son sezonunu bir veda mektubu vasıtasıyla duyurdu.

Vida, Los Angeles’ın doğusunda yaşayan ve birbirleri ile anlaşamayan Emma (Mishel Prada) ve Lyn (Melissa Barrera) adlı iki Meksikalı-Amerikan kız kardeşi konu alıyor. Koşullar, kardeşleri eski mahallelerine geri dönmeye zorlar. Burada geçmişleri ile yüzleşen kardeşler, annelerinin kimliğiyle ilgili şok edici gerçekleri öğrenirler.

Latin kökenli bir kuir olan ve dizinin kadrosunu da elinden geldiğince Latin kökenli kuir oyuncularla doldurmaya çalışan Saracho, yazdığı mektupta dizinin final yapması hakkında şunları söyledi;

“Üçüncü sezon, Vida’nın son sezonu olacak. ‘Nasıl’ ve ‘Neden’ sorularının üzerinde durmak istemiyorum. Bunun yerine ‘teşekkür’ kısmına ağırlık vermek istiyorum. Çünkü göğsümü sızlatan asıl kısım bu,” dedi.

“Bu yolculuğa üç buçuk yıl önce başladığımda, bu sürecin sonunda, hem zihinsel hem fiziksel hem de ruhsal açıdan böylesine büyük bir şekilde değişeceğimi asla tahmin etmezdim. Şimdiyse güçlü bir şekilde durup bir dizi yapabiliyorum. Diziye ilk başladığımda, karşımdaki manzara Latin temsilciği için biraz kasvetliydi. Televizyonda bizim hakkımızda olan temsilcilik ya çok azdı ya da çok klişeleşmişti. Hatta bir keresinde tek başına dizi yapmasına izin verilmeyen Latin kökenli bir proje sorumlusu olduğunu duymuştum.”

“Kahverengi kuirleri temsil edebilecek neredeyse hiçbir şey yoktu. İşte tam bu noktada teşekkür kısmı başlıyor. Çünkü sizler, hassas ve sevgi dolu dizimizi savundunuz. Böylece size güzel ve etkileyici üç sezon verebildik. Bu mektubu yazmamdaki asıl amaç bize olan desteğinize karşı hissettiğim minnettarlığımı göstermektir. Sayenizde kahverengi kuirleri temsil edebileceğimiz bir şansımız oldu.”

Saracho, Vida’ya kuir ve latin kökenlilerin hikayelerini anlatmasına izin verdiği için Starz’a da teşekkür etti.

“Tam olarak anlatmak istediğim hikayeyi istediğim gibi anlatabilme şansına sahip oldum. Bu yüzden size minnettarım. Starz’a sadece Vida’nın gerçekleşmesine izin verdiği için değil, aynı zamanda büyümesine destek olduğu için teşekkür ederiz. Bu dizi sayesinde bir kariyere sahip olan latin kökenli sinematograflar, yazarlar ve aktörler adına da teşekkür ederiz. Çok güzel bir aile olduk.”

6 bölümlük son sezon, 26 Nisan tarihinde başlayacak. Bu sezonda drag ‘kral’ kısmı ve “Queerceañera” yer alacak. Aynı zamanda kardeşlerin annesinin geçmişte olan yaşantısına ve geçmişteki Latin kültürüne dalacak. Emma ve Lyn’in başarılarını göreceğiz. Barın başarıyla patladığını ve aşk hayatlarının yeşerdiğine şahit olacağız. Hernandez kardeşler yeni düşmanlarıyla mücadele etmeye çalışacak fakat bunların üzerlerinden gelirlerse tamamen mutlu olabilecekler. Dizinin 26 Nisan tarihinde yayınlanacak son sezonunun fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir