Siyahilere Sansür Uyguladığı İleri Sürülen TikTok, Kullanıcılarından Özür Diledi

Adil olmayan bir şekilde siyahileri sansürlediği ve susturduğu ileri sürülen TikTok, geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama ve video yayınlayarak, siyahi TikTok kullanıcılarından özür diledi. TikTok'un yeni CEO'su Kevin Meyer, siyahi kullanıcıların politik videolarının kaldırıldığına ilişkin eleştirilere cevap niteliğinde yayınlanan özür videosunda, "Bir topluluk, bir organizasyon, bir platform olarak çeşitlilik, bizim gücümüzdür," diye yazdı. "Siyahi çalışanlarımızı, …

Adil olmayan bir şekilde siyahileri sansürlediği ve susturduğu ileri sürülen TikTok, geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama ve video yayınlayarak, siyahi TikTok kullanıcılarından özür diledi.

TikTok’un yeni CEO’su Kevin Meyer, siyahi kullanıcıların politik videolarının kaldırıldığına ilişkin eleştirilere cevap niteliğinde yayınlanan özür videosunda,

“Bir topluluk, bir organizasyon, bir platform olarak çeşitlilik, bizim gücümüzdür,” diye yazdı.

“Siyahi çalışanlarımızı, kullanıcılarımızı, sanatçılarımızı ve topluluğumuzu desteklemek daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu bağlılığı bugün, birinci günümden yapıyorum.”

“Kelimeler bir yere kadar gidebilir. Gelecek haftalarda, aylarda ve yıllarda topluluğumuzu, eylemlerimiz için bizi sorumlu tutmaya çağırıyorum. Siyahilerin yaşamları değerlidir.”

BuzzFeed News’e göre, siyahi içerik üreticilerin #BlackLivesMatter hashtagli gönderileri birkaç gündür uygulamadan siliniyordu. Geçtiğimiz ay, birkaç TikTok kullanıcısı, TikTok’ta siyahilerin sansürlenmesi sebebiyle online protesto düzenledi.

TikTok US’in genel müdürü ve topluluğun sanat yönetmeni Vanessa Pappas, şirketin resmi internet sayfasında #BlackLivesMatter ve #GeorgeFloyd hashtaglerinin izlenme almamasına yanıt niteliğinde,

“Sizleri duyduğumuzu ve TikTok’ta yaşadıklarınızı dikkate aldığımızı bilmenizi istiyoruz. Topluluğumuzda yer alan siyahi kullanıcılarımızın farkındayız. Güvende ve desteklendiğini hissetmeyen veya baskı hisseden siyahi kullanıcılarımızdan özür dileriz. Kimsenin bu şekilde hissetmesini istemiyoruz. Siyahi topluluğun sesine bütün içtenliğimizle kucak açıyoruz,” şeklinde bir açıklama paylaştı.”

Pappas sözlerine şöyle devam etti,

“19 Mayıs tarihinde siyahi kullanıcılarımız ve dostları, önemli bir adım atarak topluluklarına karşı yapılan ayrımcılıkları dile getirmek için TikTok’ta profil fotoğraflarını değiştirdi. Bu zaman sürecindeki yoğunluktan dolayı geçtiğimiz hafta teknik bir arıza sebebiyle #BlackLivesMatter ve #GeorgeFloyd hashtagleriyle yüklenen videolar kısa bir süreliğine 0 izlenme alıyormuş gibi göründü. 2 milyardan fazla izlenme alan videolar ve hashtagleri, bu yüklenmeyi kaldıramadı ve paylaşılan içerikler 0 izlenme almış gibi göründü. Bu hatanın siyahi topluluğa karşı kasıtlı yapılmadığını bildirmek isteriz. Güveninizi tekrar kazanmak için çalışmamız gerektiğinin farkındayız.”

“Platformumuz eğlence ve ilham kaynağı olmak için var. Kimsenin TikTok’ta istenmediğini veya hoş karşılanmadığını hissetmesini istemeyiz. Farklı ülkelerden birçok insanın kalbine dokunan siyahi içerik üreticilerimiz, sanatçılarımız ve ortaklarımızdan ilham alıyoruz. Onlar olmadan TikTok aslında olması gerektiği gibi eğlenceli ve yaratıcı bir topluluk olmazdı.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir