“Atlar Eşcinselliği Tedavi Ediyor” Diyen Homofobik Papaz Çiftliğini Kapatmak Zorunda Kaldı

Homofobik bir papaz, atları sevmeleri halinde eşcinsel gençlerin heteroseksüel olmayı 'seçebileceğini' ve bu konuda yardımcı olabileceğini ileri sürdü. Atlarla eşcinsel dönüşüm terapisi yaptığını ve eşcinsellerin heteroseksüel olmasında yardımcı olabildiğini ileri süren ABD'li 'kovboy papaz', çiftliğini kapatıyor. GSN, 'eşcinsel dönüşüm terapilerini' ve papazın çiftlikle olan bağını ilk kez 2012 yılında birtakım operasyonla ifşa etti. Çiftliğin sahibi …

Homofobik bir papaz, atları sevmeleri halinde eşcinsel gençlerin heteroseksüel olmayı ‘seçebileceğini’ ve bu konuda yardımcı olabileceğini ileri sürdü.

Atlarla eşcinsel dönüşüm terapisi yaptığını ve eşcinsellerin heteroseksüel olmasında yardımcı olabildiğini ileri süren ABD’li ‘kovboy papaz’, çiftliğini kapatıyor.

GSN, ‘eşcinsel dönüşüm terapilerini’ ve papazın çiftlikle olan bağını ilk kez 2012 yılında birtakım operasyonla ifşa etti.

Çiftliğin sahibi olan kovboy papaz ve eşi, çiftliğe “Overcoming Adversity Through Silence” adını verdi ve asılsız eşcinsel dönüşüm terapilerini burada gerçekleştirdi.

Papaz, 2012’de GSN habercisiyle yaptığı bir röportajda, “Atlar Yardımıyla Psikoterapi” yaptığını ve erkeklere gay olmayı bırakıp nasıl daha erkeksi olacaklarını öğrettiğini ileri sürdü.

“Bu yöntem, homoseksüel hayat biçimi süren herkese yardım edebilir,” dedi. “Homoseksüelliğe dair en büyük yanılgı, bunun doğuştan geldiğini, kalıtımsal ya da genetik olduğunu düşünmektir. Homoseksüellik, insanlar tarafından ‘seçilen’ bir ‘bağımlılık’tır.”

Homofobik papaz, eşcinselliğin bir ‘seçim’ olduğunu ileri sürdü.

Bir yıl sonra papaz, GSN ile konuşarak bu yöntemi uluslararası konuma getirmeyi umduğunu söyledi. Fakat bu hayali hiçbir zaman gerçekleşmedi.

Papaz, çiftliğinde farklı terapiler ve aktiviteler yapıyor olsa da dün paylaştığı bir e-mail ile destekçilerine çiftliğini kapatacağını söyledi.

“İki tür sorunla karşı karşıyayız. Birincisi, kira kontratımız 2021’ni ağustos ayında bitiyor ve taşınabilecek bir yerimiz yok. Bu yüzden operasyonları durdurmak zorunda kalacağız. İkinci sorun, şu anda ülkemizde bulunan krizle alakalı. Diğer birçok iş yeri gibi bizim iş yerimizde de uzun süredir hastamız bulunmuyor, haliyle bir gelirimiz de yok.”

Papaz, önümüzdeki yaz gelmeden atlarını satacaklarını da söyledi.

Bütün bunlara ek olarak aynı zamanda ABD’de 20 eyalette eşcinsel dönüşüm terapileri çoktan yasaklandı. Bu asılsız terapileri yasaklayan ülkeler arasında ise Malta, Ekvador, Brezilya, Tayvan ve Almanya bulunuyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir