İzleyin: Trans Bir Kızın Yeni Okulunda Yaşadıklarını Anlatan Dizi “First Day”e İlk Bakış

CBBC, LGBTİ+ gençlerin temsilini daha iyi gerçekleştirmek amacıyla transseksüel bir kızın yaşadıklarını konu alan First Day isimli dizisini yayınladı.  Dört bölümlük dizi, transseksüel oyuncu Evie MacDonald tarafından canlandırılan ve liseye başlamaya hazırlanan Hannah Bradford isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Çarşamba günü yayınlanan açılış bölümünde Hannah ile ortaokulun son gününe katılıyor ve Hannah'ın ölü adıyla çağrılarak …

CBBC, LGBTİ+ gençlerin temsilini daha iyi gerçekleştirmek amacıyla transseksüel bir kızın yaşadıklarını konu alan First Day isimli dizisini yayınladı. 

Dört bölümlük dizi, transseksüel oyuncu Evie MacDonald tarafından canlandırılan ve liseye başlamaya hazırlanan Hannah Bradford isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor.

Çarşamba günü yayınlanan açılış bölümünde Hannah ile ortaokulun son gününe katılıyor ve Hannah’ın ölü adıyla çağrılarak zorbalığa uğradığına şahit oluyoruz. 

Hannah, annesiyle birlikte alışveriş yapmaya gidiyor ve yeni okulunda yeni bir başlangıç yapacak olmaktan heyecan duyuyor. Fakat Hannah, yeni okulunda aynı zorbaların olduğunu görünce hayal kırıklığına uğruyor.

Aynı zamanda bu yılın başlarında Avustralya kanalı ABC’de yayınlanan dizi, transseksüel hayır kurumları ve transseksüel çocukları olan aileler tarafından övgü toplamayı başardı.

LGBTİ+ çocuklara sahip aileleri destekleyen FLAAG organizasyonu, Twitter üzerinden, “Bu dizinin, trans çocuklara ve ailelerine iyi etki ettiğini umuyoruz,” diye yazdı.

Avustralyalı Başbakan Scott Morrison transseksüel bireyler hakkındaki sorunlu görüşlerini dile getirdiğinde, 15 yaşındaki MacDonald, Morrison’a cesurca meydan okuyarak manşetlere çıkmıştı.

Temmuz ayındaysa CCBC, The Next Step isimli dizisinde ilk defa iki kadın karakter arasında bir öpüşmeye yer verdi. 

Dizinin bütün bölümlerini BBC iPlayer’dan izleyebilirsiniz. Dizinin fragmanını izlemek istiyorsanız aşağıya göz atmanız yeterli:

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir