Öne Çıkmayan, Ama Oldukça Kaliteli 6 LGBTİ+ Filmi

Her ne kadar birçok kişi tarafından beğenilen ve eleştirmenlerden tam not alan LGBTİ+ filmleri bulunsa da aynı zamanda öne çıkmayan fakat oldukça kaliteli olan ve çeşitli konulara değinen LGBTİ+ filmleri de bulunmaktadır. İşte yeteri kadar değeri bilinmeyen fakat kesinlikle izlenmesi gereken, eşcinsel Çinli şeflerden, kuir gençlere kadar uzanan 6 LGBTİ+ filmi:  Eat With Me (2014) …

Her ne kadar birçok kişi tarafından beğenilen ve eleştirmenlerden tam not alan LGBTİ+ filmleri bulunsa da aynı zamanda öne çıkmayan fakat oldukça kaliteli olan ve çeşitli konulara değinen LGBTİ+ filmleri de bulunmaktadır. İşte yeteri kadar değeri bilinmeyen fakat kesinlikle izlenmesi gereken, eşcinsel Çinli şeflerden, kuir gençlere kadar uzanan 6 LGBTİ+ filmi: 

Eat With Me (2014)

David Au’nun kalp ısıtan bu filmi, eşcinsel Çinli bir şefi konu alıyor. Eşcinsel şef, artık birlikte yaşamadığı annesiyle iletişime geçmeli ve kapanmakta olan aile dükkanlarını kurtarmalıdır. Film, bir ebeveynin çocuğunun cinsel yönelimini kabul etmesini oldukça gerçekçi bir şekilde gözler önüne seriyor. Aynı zamanda bir şefin korkularıyla yüzleşmesini ve kendisini geliştirmesini seyirciye başarıyla aktarıyor. 

Pariah (2011)

Dee Rees tarafından yönetilen Pariah, Alike isimli genç bir kızın muhafazakar annesinin baskısına rağmen cinsel yönelimini keşfetmesini ve kendisini lezbiyen olarak tanımlamasını konu alıyor.

Appropriate Behavior (2015)

Desiree Akhavan tarafından yönetilen bu romantik komedi filmi, diğer romantik komedilere asla benzemiyor. Film, biseksüel Farslı-Amerikalı bir kadının, bir ayrılık ardından hayatını toplamaya çalışmasını gösteriyor. Film boyunca Shrian, Brooklyn’de yaşarken biseksüel bir evlat ve genç yetişkin olarak nasıl en iyi şekilde davranacağını çözmeye çalışıyor.

Brother to Brother (2004)

Rodney Evans tarafından yazılan ve yönetilen Brother to Brother, siyahi ve genç bir eşcinseli konu alıyor. Bu genç, The Harlem Renaissance’tan kendisinden yaşlı eşcinsel bir yazarla iletişime geçer. Bruce Nugent’ın efsanevi hayatından ilham alınarak yapılan bu film, geçmişle şimdiki zaman arasında başarılı bir şekilde köprü kurmayı başarıyor. 

Don’t Call Me Son (2016)

Bu Brezilya yapımı film, kendini ikili sistemin dışında tanımlayan Pierre isimli bir gencin yaşadıklarını anlatıyor. Pierre’in cinsiyet kimliğini keşfetmeye başlaması, kendisini yetiştiren kadının asıl annesi olmamasından ortaya çıkar. Pierre, biyolojik ailesinin kim olduğunu fark eder etmez nasıl yaşayacağına karar vermek zorunda kalır. 

They (2017)

2017 yılında yayınlanan They, J isimli bir gencin cinsiyet kimliğini keşfetmesini konu alıyor. Şikago’da yaşayan J, ergenliğinden kurtulmak amacıyla hormon engelleyiciler almaktadır ve kendisine karşı cinsiyet belirtmeyen zamirler kullanmaktadır. Cinsiyet uyumlama sürecine girip girmemek konusunda karar vermeye çalışırken J, kız kardeşi Lauren ve İranlı partneri Araz tarafından kendisine bakıldığını fark eder.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir