Tüm Vücudu Dövmeyle Kaplı Olan Öğretmen Çocukları Homofobiden Uzaklaştırmak İstiyor

Bütün vücudu, yüzü ve dili dövmeli olan öğretmen, görünüşünün çocukları daha hoşgörülü ve daha az homofobik yapmasını umuyor. 35 yaşındaki Sylvain Helaine, dövme yaptırmaya 27 yaşında başladı ve göz yuvarları da dahil olmak üzere dövme yaptırmak için iğnenin altında toplamda 460 saat harcadığını tahmin ediyor. Altı yaşın üstündeki çocuklara eğitim veren bir Fransız okulunda çalışan …

Bütün vücudu, yüzü ve dili dövmeli olan öğretmen, görünüşünün çocukları daha hoşgörülü ve daha az homofobik yapmasını umuyor.

35 yaşındaki Sylvain Helaine, dövme yaptırmaya 27 yaşında başladı ve göz yuvarları da dahil olmak üzere dövme yaptırmak için iğnenin altında toplamda 460 saat harcadığını tahmin ediyor.
Altı yaşın üstündeki çocuklara eğitim veren bir Fransız okulunda çalışan öğretmen, ilk şoktan sonra öğrencilerinin görünüşünde fazlasını görmeyi başardığını söylüyor.
‘Bütün öğrencilerim ve aileleri beni tanıdıkları için her zaman benimle ilgili rahatlardı,’ diyen Hermaine, sözlerine,

https://www.instagram.com/p/BvZSuKyALvw/?utm_source=ig_web_copy_link

‘Benimle ilgili kötü düşünen insanlar sadece beni dışarıdan görenler,’ diye devam ediyor.

Öğretmen, alışılmadık bir görünüşe sahip birini tanıma deneyiminin öğrencilere norm dışı insanları da kabul etmeyi öğreteceğini umduğunu söylüyor.

‘Belki birer yetişkin olduklarında, daha az ırkçı, daha az homofobik ve daha açık fikirli olurlar,’ diyor.

Ancak maalesef geçmişte herkes öğrencileri kadar kabullenici olmamış. Dövmelerinin, üç yaşındaki bir çocuğun ailesinin eğitim yetkililerine şikâyet etmesinin ardından bir anaokulundaki işine mal olduğunu da kabul ediyor. Ebeveynler, öğrenci olmayan oğullarının onu gördükten sonra kabuslar gördüğünü söylemiş.
Yerel eğitim mercileri altı yaşın altındaki öğrenciler görüşünden korkabileceği için onun anaokulunda çalışmamasına karar vermişler.

https://www.instagram.com/p/CFkaGzDAQeb/?utm_source=ig_web_copy_link

Helaine, ‘Bence verdikleri karar oldukça üzücüydü,’ diyor.

Olumsuzluklara rağmen hayalindeki mesleği sürdüreceğini söyleyen öğretmen, ‘Ben bir ilkokul öğretmeniyim ve mesleğimi seviyorum,’ diye ekliyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir