Küresel LGBTİ+ Zenginliği 20 Trilyon Dolardan Fazla!

LGBTİ+ Capital'ın başkanı Paul Thompson, LGBTİ+ ve Black Lives Matter hareketlerinin, yatırımcıları daha etik bir geleceğe iteceğini umuyor. Pek çok insan 'pembe doların gücü' hakkında konuşuyor ancak sadece pek azı daha iyi bir gelecek inşa etmek için kullanabileceğimiz 20 trilyon $ LGBTİ+ zenginliği olduğunun farkında. Bazı şirketler LGBTİ+ müşterilerin değerini anladı ve bunu reklamlarına yansıttı. …

LGBTİ+ Capital’ın başkanı Paul Thompson, LGBTİ+ ve Black Lives Matter hareketlerinin, yatırımcıları daha etik bir geleceğe iteceğini umuyor.

Pek çok insan ‘pembe doların gücü’ hakkında konuşuyor ancak sadece pek azı daha iyi bir gelecek inşa etmek için kullanabileceğimiz 20 trilyon $ LGBTİ+ zenginliği olduğunun farkında.

Bazı şirketler LGBTİ+ müşterilerin değerini anladı ve bunu reklamlarına yansıttı. Ancak sadece çok azı ‘paramızı’ daha fazla eşitlik istemek için kullanabileceğimiz fikrini benimsedi.

Küresel yatırım fonu yöneticisi olan bir milyoner olmayabilirsiniz. Ama sizin de bir maaşınız ya da banka hesabı var ve bir yatırımcı bu paranın nasıl kullanılacağına karar veriyor. Yani bu hepimizi ilgilendiriyor.

Black Lives Matter da dahil olmak üzere benzer sosyal adalet hareketleri ve cinsiyet kimliği konusunda sürüp giden itiraz, sosyal sürdürülebilirliğin ne kadar geçerli olduğunu gösteriyor. Bu marjinalize edilmiş topluluklar için oldukça önemli.

LGBTİ+ topluluğunun zenginliğinin küresel ekonomiyi etkileyebileceğine şüphe yok. Zira küresel gayri safi yurt içi hasılasının önemli bir bölümünü yansıtıyor.

Yatırım şirketi LGBT Capital LGBTİ+ harcama gücünün senelik 4 trilyon dolar civarında olduğunu tahmin ediyor.

Rakamlar aynı zamanda LGBTİ+ turizminin ülkelerin gayri safi yurt içi hasılasına olan etkisini de ortaya koyuyor. Bazı durumlarda ülkenin toplam gayri safi yurt içi hasılasının %1’inden fazlasını oluşturuyor.

Belki daha da şaşırtıcı olan, LGBTİ+ topluluğunun toplam mal varlığının 20 trilyon dolardan daha fazla olması.

Yatırım firmalarının görmezden gelemeyeceği bir topluluğuz.

Bu yüzden kolektif gücümüzü değişimi desteklemek için kullanmak için muhteşem fırsatlarımız var.

Paramız harcayış şeklimiz -desteklediğimiz markalar ve gittiğimiz ülkeler- şirketlerin ve hükümetlerin karar verme mekanizmasını etkileyebilir. LGBTİ+ bireyler bunun yıllardır farkında.

Ama LGBTİ+ topluluğunun yatırım endüstrisindeki değerini sistematik ve kurumsal bir biçimde henüz görmedik.

LGBT Capital, LGBT Great, Equality Group ve the Bisi Alimi Foundation’la birlikte COVID sonrası dünyadaki yeni düşüncelere öncülük edecek olmaktan gurur duyuyor.

Bu ittifak paramızı yöneten yatırım şirketlerini hedef almak istiyor.

Bu yatırım uzmanlarının nasıl ve hangi firmalara yatırım yaptığı anlamına geliyor.

Firmaları yatırıma karar verme sürecinde bir LGBTİ+ gözlüğü takmaya davet ediyoruz. Paramızı yatırdığımız şirketler LGBTİ+ eşitliğine olan bağlılıklarını göstermeli ve bunun için gerekli kanıtları sağlamalılar.

LGBTİ+ topluluğuna karşı ayrımcılık yapan şirketlere yatırım yapmak ister miyiz?

Örneğin, bir şirketten hisse alan bir yatırım firması önce şirketin konu LGBTİ+ eşitliği ve sosyal sürdürülebilirlik gelince etik davranıp davranmadıklarını tespit etmeleri lazım.

Şirketler büyümek için tabi ki yatırıma güveniyor. Yani, yatırımcılardan para isteyen şirketler eğer eşitlikçi olurlarsa para alabileceklerini bilseler, bu onların LGBTİ+ bireyleri ve sosyal sorumluluğu daha ciddiye almalarını sağlardı.

Paranızın nasıl kullanılmasını istiyorsunuz?

Bu anlayışın işe yaraması için, yatırım organizasyonlarının bunu kurumsal bir seviyede benimsemesi ve yatırım süreçlerinin temel bir parçası haline getirmeleri gerekiyor.

İşte bu nedenle LGBTİ+ topluluğunu ve onların müttefiklerine ihtiyacımız var. Birlikte, organizasyonları doğruyu yapmaya itebiliriz. Karşılığında, böyle yapanlar daha kolay yatırımcı elde edecek ve daha hızlı büyüyecekler.

İlerisi için, küresel yatırım firmalarını LGBTİ+ gözlüğünü geliştirirken bizi desteklemeye davet ediyoruz.

Ancak bu LGBTİ+ topluluğuna onların beklentilerini sorarak başlayabilir. Yatırımcıların paranızı nereye ve nasıl harcaması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Milyonerler için olduğu kadar maaşları ve yatırım hesapları olan insanlar için de anlamlı. Birlikte, bizim küçük birikimlerimiz yatırım şirketlerinin ve onların desteklediği şirketlerin büyük sermayesine ekleniyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir