Şok! Trump’ı Destekleyen LGBTİ+’ların Sayısı Son Dört Yılda İki Katına Çıktı!

Donald Trump'ın LGBTİ+ topluluğundan aldığı destek 2016'dan beri iki katına çıktı. The New York Times'ın sandık çıkışı anketlerine göre 2020 başkanlık seçimlerinde LGBTİ+'ların yüzde %28'i Trump'ı desteklerken, %61'yse şu an önde olan Biden'a oy verdi. 2016'da Hillary Clinton LGBTİ+’ların oylarının %78'ini alırken, Trump'sa sadece %14 ‘te kalmıştı. The Times 15.590 kişiyle sandıklarda, erken oy verme …

Donald Trump’ın LGBTİ+ topluluğundan aldığı destek 2016’dan beri iki katına çıktı.

The New York Times’ın sandık çıkışı anketlerine göre 2020 başkanlık seçimlerinde LGBTİ+’ların yüzde %28’i Trump’ı desteklerken, %61’yse şu an önde olan Biden’a oy verdi.

2016’da Hillary Clinton LGBTİ+’ların oylarının %78’ini alırken, Trump’sa sadece %14 ‘te kalmıştı.

The Times 15.590 kişiyle sandıklarda, erken oy verme sitelerinde ve telefon üzerinden röportaj yaptı.

Tabi ki bu sayılar sadece ankete katılanların tercihlerini yansıtıyor. ABD’de dokuz milyon kayıtlı LGBTİ+ seçmen var, yani sonuçlar bütün kuir seçmenleri yansıtmıyor.

Ancak bu sonuçlar Trump’ın GLAAD’ın TAP (Trump Accountability Project) (Trump Güvenilirlik Projesi’ne göre başa geldiğinden beri 181 kez LGBTİ+ topluluğuna karşı çeşitli saldırılarda bulunduğu düşünülürse yine de çok rahatsız edici.

Trump ve yönetimi trans bireylerin sağlık sektöründe karşılaştıkları ayrımcılıklara karşı sahip oldukları korumaları kaldırmaya çalıştı. Neyse ki bu yasa değişikliği federal bir hâkim tarafından durduruldu.

Kendisi aynı zamanda evsiz barınaklarının transları reddetmesine izin veren trans karşıtı kurallar getirdi ve üst düzey generallerin önerilerine karşın getirilmiş olan ve transları orduya almayan korkunç yasağı kaldırmak gibi bir planları da yok. 

Yüce Mahkeme davalarında yönetim iş yerlerinin kişilerin cinsel yönelimi ya da kimliği yüzünden onları kovmalarının yasal olduğunu savundu ve evlat edindirme kurumlarının aynı cinsiyetten ebeveynlere karşı ayrımcılık yapabilmeleri gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetçilerse hala Trump’ın gelmiş geçmiş en LGBTİ+ dostu başkan olduğunu iddia etmeye devam ediyor. 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir