Ralph Lauren, 8 Yıldır Sponsoru Olduğu Dünyanın 3 Numarası Golfçüden Homofobik Söylemleri Nedeniyle Sponsorluğunu Çekti!

Şirket yaptığı açıklamada, PGA Tour golfçüsünün dilinin "değerleriyle tamamen tutarsız" olduğunu söyledi. Moda şirketi Ralph Lauren, Hawaii'deki Sentry Şampiyonlar Turnuvası sırasında bir vuruşu kaçırdığında canlı bir mikrofona eşcinsellere yönelik bir küfür ederken yakalandıktan sonra Amerikalı golfçü Justin Thomas'a olan sponsorluğunu bıraktı. 27 yaşındaki Thomas, savunmasında şampiyon olduğu 9 Ocak turnuvasında bir saha mikrofonu tarafından yorumu …

Şirket yaptığı açıklamada, PGA Tour golfçüsünün dilinin “değerleriyle tamamen tutarsız” olduğunu söyledi.

Moda şirketi Ralph Lauren, Hawaii’deki Sentry Şampiyonlar Turnuvası sırasında bir vuruşu kaçırdığında canlı bir mikrofona eşcinsellere yönelik bir küfür ederken yakalandıktan sonra Amerikalı golfçü Justin Thomas’a olan sponsorluğunu bıraktı.

27 yaşındaki Thomas, savunmasında şampiyon olduğu 9 Ocak turnuvasında bir saha mikrofonu tarafından yorumu alındıktan sonra Golf Channel’da “Bu affedilemez,” dedi.

“Öncelikle, sadece özür dilerim. Ben bir yetişkinim Ben yetişkin bir adamım. Böyle bir şey söylemem için kesinlikle hiçbir neden yok. Bu korkunç. Son derece utandım. Böyle bir insan değilim. Bu tarz ya da böyle şeyler yapan bir insan değilim.”

Ralph Lauren Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin

“Bay Thomas’ın değerlerimizle tamamen tutarsız olan son konuşma tarzından ötürü özür dileriz. Özür dilediğini ve sözlerinin ciddiyetini fark ettiğini kabul etsek de markamızın ücretli bir elçisi ve eylemleri, sürdürmeye çalıştığımız kapsayıcı kültürle çelişiyor.”

Şirket “şu anda” sponsorluğu bırakırken, açıklamasında şunları söyledi,

“Umudumuz, Bay Thomas’ın bizimle tekrar ortak olmak için bu olayı gerçekten inceleyerek, öğrenerek, büyüyerek ve nihayetinde kullanarak kapsayıcılığı teşvik eden bir tutum takınmasıdır.”

PGA Turu, Thomas’ın sinirle patlamasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. The Guardian, açıklanmayan bir miktar para cezasına çarptırılmasının beklendiğini belirtti.

Thomas o gün 66 atış yaptı ve playoff’u tek bir vuruşla kaçırdı. Harris English turnuvayı kazandı.

Thomas, 13 PGA Tour etkinliğinin galibi ve şu anda dünyada 3. sırada yer alıyor. Golf Digest’e göre 2013’te profesyonel olduğundan beri sponsorluğunu Ralph Lauren üstleniyor.

https://youtu.be/w3Nl9jc0y-U

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir