Eşcinsel YouTuber’lar Bohemian Rhapsody Sansürünü Protesto Etmek İçin Öpüştüler

Koreli kuir bir çift, eşcinsellik karşıtı sansürü protesto etmek için YouTube'a girdiler ve sizin de onlara katılmanızı istiyorlar! https://www.instagram.com/p/CLb4zObBU3h/?igshid=1979qnvqzhmt0 Son yıllarda LGBTİ+ temsili ve ekran görünürlüğü söz konusu olduğunda büyük adımlar atılmış olsa da homofobik sansür (maalesef) hala birçok kuir medyanın ve yaratıcılarının tüm dünyada uğraşması gereken bir şey. Son zamanlarda beğeni toplayan Freddie Mercury …

Koreli kuir bir çift, eşcinsellik karşıtı sansürü protesto etmek için YouTube’a girdiler ve sizin de onlara katılmanızı istiyorlar!

https://www.instagram.com/p/CLb4zObBU3h/?igshid=1979qnvqzhmt0

Son yıllarda LGBTİ+ temsili ve ekran görünürlüğü söz konusu olduğunda büyük adımlar atılmış olsa da homofobik sansür (maalesef) hala birçok kuir medyanın ve yaratıcılarının tüm dünyada uğraşması gereken bir şey. Son zamanlarda beğeni toplayan Freddie Mercury biyografisi Bohemian Rhapsody’de de durum böyleydi.

https://www.instagram.com/p/CLYQkyYh8Xr/?utm_source=ig_web_copy_link

Oscar ödüllü film bu ayın başlarında Güney Kore’nin Seul Yayın Sistemi (SBS) tarafından yayınlandığında, erkekleri öpen erkekleri tasvir eden birkaç sahne kesildi ve/veya bulanıklaştırıldı, filmin kelimenin tam anlamıyla Kraliçe’nin hayatının bir tasviri olduğu düşünüldüğünde, bu rahatsız edici bir gerçek. Freddie Mercury, müziğin en ikonik ve en etkili kuir ikonlarından biri.

SBS, gündüz yayınlarında daha riskli içeriği heteroseksüel çiftleri tasvir eden medyada bile sansürlemenin yaygın bir uygulama olduğunu iddia etse de, birçok Koreli LGBTİ+ aktivisti ve grubu bu harekete itiraz etti. Kuir bir Koreli aktivist grubu Rainbow Action,

“Cinsel azınlıkların hem hikayesini hem de sahnelerini şiddet içeren veya sansasyonel olarak görmezden gelme tutumu, cinsel azınlıklara karşı nefret ve ayrımcılığı gösteren sansürden başka bir şey değildir,” dedi.

Ve şimdi, popüler eşcinsel Koreli içerik yaratıcıları, kuir sansürü konusunda farkındalık yayma ve bunu protesto etme sürecinde yer alıyorlar.

https://twitter.com/astralisjoonie/status/1362438061108441094?s=21

Çoğunlukla ortak YouTube kanalı “TV Mago Couple” ile tanınan çift, Kim ve Backpack, #BohemianKissChallenge adlı yeni bir sosyal medya yarışması oluşturmak için video paylaşım platformunu kullandılar. Kurallar basit. Siz ve bir arkadaşınız, Bohemian Rhapsody ve diğer kuir temalı filmlerin aldığı sansür yüzünden üzüldüyseniz, farkındalığı yaymak için tek yapmanız gereken, sizin ve bir başkasının birbirinizi öptüğü fotoğraflarınızı veya videolarınızı çekmek ve ardından #BohemianKissChallenge ve #All_kisses_are_equal hashtag’lerini kullanarak fotoğraflarınızı veya videolarınızı sosyal medyaya yüklemek.

https://twitter.com/lemonylite/status/1362475284440748034?s=21

Kim ve Backpack, videolarının açıklamasında “#BohemianKissChallenge, her öpücüğün eşit olduğunu gösteren bir meydan okumadır,” diyerek dünyanın her yerinden başkalarını bu protestoya katılmaya çağırdı.

“Hangi cinsiyetten öpüşürsen öp. Her şey gayet yolunda.”

https://www.instagram.com/p/CLbGwh6B0M9/?utm_source=ig_web_copy_link

Şimdiye kadar, Kim and Backpack’in viral meydan okumasına gösterilen tepki, dünya çapındaki LGBT+ topluluğu arasında mütevazı bir başarı kazandı. Videoları şu anda 36.000’den fazla görüntülemeye sahip.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir