Müslüman Eşcinsel Yazar: Babam İyileşeceğimi Söyleyerek Eve Büyücü Çağırdı

Yazar ve avukat Mohsin Zaidi, "ilham verici ve yürek burkan" anı kitabı A Dutiful Boy'u tartışmak için Jeremy Vine'ın Radio 2 programına katıldıktan sonra övgü aldı. Mohsin Zaidi birbirine sıkı sıkıya bağlı, işçi sınıfı, muhafazakar bir Müslüman ailede büyüdü ve Walthamstow'daki kapsamlı okulundan Oxford Üniversitesi'ne giden ilk öğrenciydi. Jeremy Vine ile hem eşcinsel bir Müslüman …

Yazar ve avukat Mohsin Zaidi, “ilham verici ve yürek burkan” anı kitabı A Dutiful Boy’u tartışmak için Jeremy Vine’ın Radio 2 programına katıldıktan sonra övgü aldı.

Mohsin Zaidi birbirine sıkı sıkıya bağlı, işçi sınıfı, muhafazakar bir Müslüman ailede büyüdü ve Walthamstow’daki kapsamlı okulundan Oxford Üniversitesi’ne giden ilk öğrenciydi.

Jeremy Vine ile hem eşcinsel bir Müslüman hem de Oxford’da bir işçi sınıfı öğrencisi olarak yaşadığı travmatik, karmaşık ve benzersiz deneyimleri hakkında konuştu. Üniversitede iken, geceleri Queer as Folk’u seyretmek için aşağıya gizlice girip “üniversitedeyken gay bir erkek ve evde örnek bir Müslüman oğul olarak ikili bir hayat yaşadığını” açıkladı.

Mohsin Zaidi, bir defasında Freddie Mercury’nin amcasıyla ölümünü izlerken, yaşlı adamın Freddie Mercury’nin cinselliği nedeniyle ölmeyi hak ettiğini söylediğini hatırladı. Ve sonunda babasına gay olduğunu söylediğinde, onu iyileştirmesi için eve bir büyücü doktor davet edildi.

Mohsin Zaidi, üniversitedeyken yakın bir kadın arkadaşına açıldığını ve bunu söylemesinin yaklaşık dört saat sürdüğünü anlattı.

“Eşcinsel olduğum için berbat bir insan olduğuma gerçekten inandım.”

“Genellikle insanlar göğsünden bir şey çıkarmaktan bahsettiklerinde, bunu bir ağırlık kaldırılması olarak tanımlarlar. Daha çok … hepimiz gripten gerçekten rahatsız olduğumuz hissine kapıldık. Ve sahip olduğunuz kadar kötü hissetmeyi bıraktığınız bir gün var ve işlerin yavaş yavaş gelişeceğini söyleyebilirsiniz.”

“Benim için ilk kişiye söyleyebilmek buna eşdeğerdi.”

Arkadaşının nasıl tepki verdiği sorulduğunda, Mohsin Zaidi şöyle açıkladı:

“Sanırım rahatlamıştı çünkü ben korkunç bir insan olsaydım hala benimle arkadaş olabilir miyim diye sorarak sohbeti açtım çünkü gerçekten korkunç bir insan olduğuma inanıyordum. Sanırım birini öldürmediğim için rahatlamıştı.”

Yazar, ailesine ayrı ayrı nasıl açıldığından da bahsetti. Annesi ilkti ve haberler yüzünden çok üzüldüğü için işten bir hafta izin almak zorunda kaldı. Babası, çok duygusal olduğu için menopoza girdiğini düşünüyordu. Mohsin Zaidi, babasına söylemekten “Yapmak zorunda olduğum en zor şey” olarak bahsetti ve “bunun ortaya çıkma şekli, toplumumuz aracılığıyla insanların benim cinselliğim hakkında dedikodu yaptığını duymamızdı ve bu yüzden onun hakkında bir şeyler duymasının gerçekten önemli olduğunu biliyordum. Başkalarından değil, benden.”

“Sonunda oturdum ve ona söyledim ve kelimeler ortaya çıkar çıkmaz ağlamaya başladı ve annem arka planda feryat ediyordu ve odaya gelip kucaklaştılar. Zordu, çünkü bence bir çocuk, bir ebeveyni başka kimsenin yapamayacağı şekilde incitme gücüne sahip ve onu kırdığımı hissettim.”

Ancak hikayenin olumlu bir sonu var. Mohsin Zaidi şimdi Matthew adında biriyle evlenmek üzere nişanlandı ve annesi ilişkilerinde o kadar rahat ki, aslında onu “Matthew onu terk etmeden önce” evlenme teklif etmeye teşvik eden kişiydi.

“O favoridir, onu bana tercih ediyorlar ve bence bu, doğru kişiyle evlendiğimin bir işareti.”

Röportaj yayınlandıktan sonra, birçok kişi Twitter’da Mohsin Zaidi’nin genç bir erkek olarak yaşadıklarıyla ilgili güzel sözlerini ve cesaretini övdü.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir