Disney Tesisi, Misafirlerini Daha Kapsayıcı Olmak Adına ‘Bayanlar ve Baylar’ Diye Karşılamayacak

Tokyo'daki Disney tema parkları, tüm cinsiyet kimlikleri için daha kapsayıcı olma yolunda adımlar atıyor. 18 Mart'ta, Oriental Land Company, Tokyo Disneyland ve Tokyo DisneySea'nın park içi duyurularını "Bayanlar ve baylar, erkekler ve kızlar"dan "Herkese hoş geldiniz"e güncelledi.  Oriental Land Company sözcüsü yaptığı açıklamada, "Tüm konukların Tokyo Disney Resort'ta eğlenceli ve rahat bir deneyim yaşamasını istiyoruz" …

Tokyo’daki Disney tema parkları, tüm cinsiyet kimlikleri için daha kapsayıcı olma yolunda adımlar atıyor.

18 Mart’ta, Oriental Land Company, Tokyo Disneyland ve Tokyo DisneySea’nın park içi duyurularını “Bayanlar ve baylar, erkekler ve kızlar”dan “Herkese hoş geldiniz”e güncelledi. 

Oriental Land Company sözcüsü yaptığı açıklamada, “Tüm konukların Tokyo Disney Resort’ta eğlenceli ve rahat bir deneyim yaşamasını istiyoruz” dedi. “Bu değişikliğin her cinsiyet kimliğinden konukları parklarımızı ziyaret ettiklerinde daha rahat hissetmelerini sağlayacağını umuyoruz. Bu idealleri göz önünde bulundurarak ve değişen sosyal normlar ışığında bu değişikliği yapmaya karar verdik.”

Japonca duyurular her zaman cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir terim kullandığından, bu değişiklik yalnızca İngilizce duyuruları etkiliyor. Değişiklik ayrıca geçit törenlerinde, gösterilerde ve ayrıca Country Bear Theatre ve Enchanted Tiki Room: Stitch Presents Aloha e Komo Mai’de de etkili oldu.

Rapora göre, değişim Oriental Land Company parkları boyunca yayılmaya devam edecek ve umarız cinsiyet kapsayıcılığına doğru hareket yakında her yerde etkili olacak. 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir