Sevilen Eşcinsel Simpsons Karakteri Julio’yu Artık Eşcinsel Bir Oyuncu Seslendirecek

Birçok animasyon dizisi, ses oyunculuğunda doğru temsilin olmaması nedeniyle tepki çekmişti ve bu hataları düzeltmek için adımlar sonunda atılmaya başlandı. Seslendirme sanatçısı Hank Azaria'nın klişeleşmiş ve zarar verici Apu tasvirinin geçtiğimiz yıl zirveye ulaşan tartışmasının ardından Simpsons, dizinin "artık beyaz oyunculara beyaz olmayan karakterleri seslendirtmeyeceğini" duyurdu ve dizide yer alan renkli karakterler için yeni oyuncuları …

Birçok animasyon dizisi, ses oyunculuğunda doğru temsilin olmaması nedeniyle tepki çekmişti ve bu hataları düzeltmek için adımlar sonunda atılmaya başlandı.

Seslendirme sanatçısı Hank Azaria’nın klişeleşmiş ve zarar verici Apu tasvirinin geçtiğimiz yıl zirveye ulaşan tartışmasının ardından Simpsons, dizinin “artık beyaz oyunculara beyaz olmayan karakterleri seslendirtmeyeceğini” duyurdu ve dizide yer alan renkli karakterler için yeni oyuncuları bünyesine katmaya başladı.

Daha önce Azaria tarafından seslendirilen eşcinsel bir Kübalı karakter olan Julio ile bu sözlerini tuttular ve karakteri Tony Rodriguez adlı eşcinsel bir Kübalı-Amerikalı aktöre verdiler. Rodriguez Mart ayındaki “Uncut Femmes” bölümünde dizideki başlangıcını yaptı. 

Simpsonlar, LGBTİ+ temsili veya komedi konusunda en iyi rekora sahip değil; bu, Gayest Episode Ever Podcasti’nden Drew Mackie ve Glen Lakin tarafından yaratılan “Every LGBTQ+ Joke On the Simpsons Ever” (Simpsons’daki Bütün LGBTİ+ Şakaları) adlı iki buçuk saatlik bölümde fazlasıyla açıklığa kavuşturuldu.

Görünüşe göre Mackie’nin yapmasının bir yıldan fazla sürdüğünü söylediği bölüm, aslında şovun yaratıcılarını etkiledi. 

The Simspons’ın baş yapımcılarından Matt Selman, Rodriguez’in oyuncu kadrosuna alınmasına atıfta bulunarak Drew Mackie ve Glen Lakin’in videosunun “bu sihrin bir araya gelmesinde kesinlikle bir rol oynadığını” tweetledi.

Gayest Episode Ever, geçmişin televizyon programlarının nadir (ve çoğu zaman korkunç bir şekilde yapılmış) LGBTİ+ temalı bölümlerine bir göz atıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir