Dindar Aileler, Çocuklarının LGBTİ+ Olarak Açılmasına Olumsuz Tepki Vermeye Çok Daha Yatkın!

Dindar veya baskıcı aileye sahip LGBTİ+ bireyler ailelerine açıldığında, ailelerinden olumsuz tepki almaya veya reddedilmeye iki buçuk kat daha yatkın. Dahası, aileleri tarafından olumsuz tepki alan LGBTİ+ bireyler, anksiyeteye, depresyona ve intihara meyilli düşüncelere de daha meyilli. Naz & Matt tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları bu bulguları ortaya çıkardı. Matt Mahmood-Ogston, nişanlısı Naz intihar …

Dindar veya baskıcı aileye sahip LGBTİ+ bireyler ailelerine açıldığında, ailelerinden olumsuz tepki almaya veya reddedilmeye iki buçuk kat daha yatkın.

Dahası, aileleri tarafından olumsuz tepki alan LGBTİ+ bireyler, anksiyeteye, depresyona ve intihara meyilli düşüncelere de daha meyilli.

Naz & Matt tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları bu bulguları ortaya çıkardı. Matt Mahmood-Ogston, nişanlısı Naz intihar ettikten sonra bir hayır kurumu açtı. Naz intihar etmeden önce Müslüman ailesi, Naz’ın cinsel yönelimiyle zıt düşmüştü.

Yine de araştırma, çoğu insanların ailelerinin çocuklarının cinsel yönelimini kabullendiğini gösterdi. 

Dindar veya baskıcı bir aileye sahip bireylerin yalnızca %25’i ailelerinin cinsel yönelimlerine karşı olumsuz tepkiler verdiğini belirtti. Diğer ailelerin olumlu veya nötr tepkiler verdiği ya da hiçbir tepki vermediği sonuçlarına ulaşıldı. 

Mahmood-Ogston,

“Homofobi, genellikle dindar ya da kültürel açıdan baskıcı aileler tarafından oluşmaktadır. Bu yeni araştırmayı, LGBTİ+ bireylerin nelerle yüzleştiğini ve yüzleştiği şeylerin zihinsel sağlıklarını nasıl etkilediğini daha iyi anlayabilmek için yürüttük.”

Araştırmacılar aynı zamanda dindar ya da kültürel açıdan baskıcı ailelere sahip LGBTİ+ bireylerin, İngiltere’de yaşayan diğer LGBTİ+ bireylerle karşılaştırıldığında açılmaya %30 daha az meyilli olduğunu buldu.  

%27’lik bir kısım, ailelerini hayal kırıklığına uğratma korkusuyla açılmadığını söyledi. %23’lük kısım ise ailelerinin sinirli tepki vermesinden ve %19’luk kısım da aileleri tarafından reddedilmekten korktuğunu belirtti. 

Cinsel yönelimini ailelerine açanların %43’ünün sinirli tepkilerle karşılaştığı bulunurken %13’lük kısmın ise tacize maruz kaldığı ortaya çıktı.

Aynı zamanda araştırma, dindar ya da kültürel açıdan baskıcı ailelerle yaşan LGBTİ+ bireylerin, koronavirüs sebebiyle aileleriyle karantinada kaldığı sürece asıl kimliklerini saklamaya daha yatkın olduğunu buldu. 

Mahmood-Ogston, “Ailelerin LGBTİ+ çocuklarına olan sevgisini sosyal medyada #OutAndProudParentsDay hashtagiyle gönderiler, videolar ve mesajlar paylaşarak kutlamasını istiyoruz,” dedi. “Böylelikle dindar ve kültürel açıdan baskıcı ailelere sahip ebeveynlere çocuklarını nasıl kabul edeceklerini öğretebilirler.” 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir