Parlamento sonunda kadınları ve LGBTİ+ bireyleri ayrımcılık ve nefrete karşı koruyacak bir yasayı görüşüyor. 63 İtalyan şehrinde protestocular 24 örgütle bir araya gelerek LGBTİ+ bireylerin şiddetten korunmasını talep etti. Bu sırada İtalya'dan ve dünyadan 69.000 kişi İtalyan Hükümeti'nden homofobi, transfobi ve mizojiniye karşı bir yasa çıkarmalarını talep etti. Son günlerdeki protestolar İtalya'nın Roma, Milano, Napoli, …
İtalyanlar 63 Şehirde Homofobi ve Transfobiye Karşı Eylem Yaptı
Parlamento sonunda kadınları ve LGBTİ+ bireyleri ayrımcılık ve nefrete karşı koruyacak bir yasayı görüşüyor.
63 İtalyan şehrinde protestocular 24 örgütle bir araya gelerek LGBTİ+ bireylerin şiddetten korunmasını talep etti.
Bu sırada İtalya’dan ve dünyadan 69.000 kişi İtalyan Hükümeti’nden homofobi, transfobi ve mizojiniye karşı bir yasa çıkarmalarını talep etti.
Son günlerdeki protestolar İtalya’nın Roma, Milano, Napoli, Pisa ve Palermo gibi en ünlü şehirlerini de kapsıyor.
Ancak LGBTİ+ bireyler ve müttefikleri Agrigento, Pescara ve Lecce gibi küçük şehirler ve ilçelerde de sokakları ele geçirdi.
Sosyal mesafeli protestolar İtalya’nın LGBTİ+ bireyleri korumada yavaş ilerlemesine tepki gösterdi.
Ülkenin kuzeydoğusundaki Rovigo’dan bir protestocu ‘Bunu hala protesto etmem gerektiğine inanamıyorum’ diyen bir pankart açtı.
Diğer Avrupa ülkelerinin aksine İtalya cinsiyet, cinsiyet kimliği ya da cinsel yönelim üzerinden bir koruma sunmuyor.
Yasayı geçirme fırsatı geçtiğimiz yıllarda pek çok gündeme geldi ancak politikacılar her seferinde engel oldu.
Şimdi bu durum kadın, eşcinsel, biseksüel ve transseksüel bireyleri ayrımcılık ve nefret suçu kapsamına alacak yasa değişikliğiyle değişebilir.
Kanun teklifi LGBTİ+ bireylere yapılan saldırıların çok ses getirmesinin ardından geldi. Özellikle Pescara şehrinde saldırıya uğrayan ve rekonstrüktif yüz ameliyatına ihtiyaç duyan genç eşcinsel bir erkeğin yaşadıkları, LGBTİ+ İtalyanlara ve müttefiklerine ekstra motivasyon sağladı.