fbpx   .  

Trans Askeri Okul Öğrencilerine Şok! Görev Yapamazsınız!

Trans askeri okul öğrencileri arafta kaldı, mezun olabiliyorlar ama görev yapamıyorlar!

Biri Amerikan Hava Kuvvetleri Akademisi’nde diğeri de Ordu’nun askerleri eğittiği West Point’te olan iki trans öğrenci, bu ay sınavlarını geçtikten sonra mezun edilecekler, ama asker olmaya ve görev yapmaya hak kazanamayacaklar!

USA Today’ın belirttiğine göre, öğrenciler arafta kaldı, çünkü Pentagon açıkça trans olan askerleri rütbelerine kabul etmek için prosedürünü henüz oluşturmadı.

 

Geçen yıl, o zamanki Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’un trans askerlere yönelik yasağına son vermiş, görev yapmalarına izin vermişti. Ama yeni gelecek trans askerler için henüz bir politika çizilmemişti. Bu konu, geliştirilmek ve sunulmak üzere bu senenin programına alınmıştı.

Ash Carter

Akademinin sözcüsü Yarbay Allen Herritage ”Şuanda, trans bir birey olarak tanımlanmış Hava Kuvvetleri Akademisi’nde bir öğrenci var.” dedi. ”Öğrenci mezun olabilir. Ama, güncel trans politikasına göre, bu aday Hava Kuvvetleri’nde askerlik yapamaz. Buna rağmen, akademiden sonra devam eden bir hizmet seçeneği olarak, bu bireye Hava Kuvvetleri sivil kamu hizmetini şiddetle öneriyoruz.”

Ordunun sözcüsü Cynthia Smith ”Bir askeri akademi öğrencisinin trans olarak tanımlandığını doğrularız, buna rağmen şuanki Savunma Bakanlığı, tıbbi katılım politikasına göre bu aday askerlik yapamaz diyor.” Dedi.

Öğrenci, finallerini geçip mezun olduğunda, West Point onların sadece doğdukları cinsiyetlerini tanıyacak, kendi gerçek cinsiyet kimliklerini tanımayacak.

Carter yasağın iptal edildiğini duyurulduğunda şöyle demişti: ”Görev yapmak isteyen ve standartlarımızı karşılayabilen Amerikalılar, bunun için rekabet etme imkanı bulmalı.” Demişti. 

”Misyonumuz bu ülkeyi savunmak ve bu misyonu en iyi başarabilecek askerleri, denizcileri, havacıları veya bahriyelileri askere almaktan bizi alıkoyacak, bir kişinin vasıflarıyla ilgisi olmayan engelleri istemiyoruz.”

Amerika Genelkurmay Başkanı Denizci General Joseph Dunford, 24 Mayıs’ta Colorado Springs’teki Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet töreninde konuşma yapmak üzere program yaptı.

Savunma Bakanı Jim Mattis ise, 27 Mayıs’ta West Point Askeri Akademisi mezuniyet töreninde konuşma yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.