Victoria’s Secret’in marka sözcüsü Ed Razek’in trans kadınlar hakkındaki talihsiz açıklamaları bir çok kişide antipati ve tepki uyandırmıştı.
Verdiği bir röportajda trans kadınların defilelerinde yer alamayacağını, neden olarak ise defilenin “42 dakikalık özel bir eğlence ve gerçek olamayacak kadar güzel bir atmosfer” oluşunu göstermişti. Razek sözleri ile bir çok kişyi kırmış ve Twitter’daki tepkilerden sonra özür dilemek zorunda kalmıştı.
Rain Valdez de kırılan isimlerden biriydi.
Los Angeles’ta yaşayan ve ödüllü bir film yapımcısı olan Valdez, televizyonlarda da ‘Coco’ ve ‘Miss Van Nuys’ gibi karakterlerle boy gösterdi. Sahibi olduğu yapım şirketi “Now More Than Ever” ile bir web serisinin yaratım sürecinde olan Valdez, “Razor Tongue” adlı serinin gelecek sene yayınlanacağını açıkladı.
Razek’in düşüncesiz yorumuna tepki olarak Valdez, şirketindeki diğer isimlerden Kellen Quinn ve Alessandro Nori ile bir takvim yayınlamaya karar verdi.
“Bir aktris ve yapımcı olarak tek tavsiyem önyargıdan uzak durulması. Hepimizin hayat deneyimi kendine has. Dolayısıyla birilerinin bizi yargılamasını ve bu yüzden utanıyor olmayı da kabul etmemeliyiz.”
Bunu ifade eden materyallerin yeterince fazla olmadığını görüyorum. O yüzden Kellen Joseph ile aklımıza gelen fikri hayata geçirme kararı aldım.
Yıllardır erkek veya kadın vücutları bir ideal doğrultusunda yüceltiliyor fakat translar hep gözardı ediliyordu. Vücutlarımızı bir takvime koyup ‘biz buradayız’ demek istedim.
Takvimde ‘gerçek olamayacak kadar güzel’liğin ne olduğundan bahseden sözler de yer alacak.”
Takvim için poz veren modellerin arasında Trace Lysette (Transparent, Midnight Texas), Cassandra James (General Hospital), DJ Lina Bradford ve yazar Rosalyne Blumenstein gibi isimler bulunuyor.
”Vücut çeşitliliğini, yaşı, farklı etnik kökenleri, olabilecek tüm farklılıkları yansıtmak istedik. Bunu büyük ölçüde de başardığımızı düşünüyorum ve bu yüzden mutluyum.
Takvimimizde yer alan tüm kadınlar trans ve oldukları kişiden gurur duyuyorlar.
Trans bireylerin vücutları konusundaki seçimleri tamamen onlara kalmış ve kimsenin kimseye dair bir beklenti içine girmesine gerek yok.”
“Takvimin adını ‘The Fantasy” (Rüya, Hayal) koyduk çünkü bazen rüyalar olmadan bazı şeylerin anlaşılması daha zor olur. Bazen insanlar rüyalar veya hayaller olmadan önceyi, şimdiyi ve geleceği net göremez. Kurduğum hayaller sayesinde şu anımı yakaladım ve olduğum kişi olmayı başardım.”