fbpx   .  

1945 Yılından ‘Bulge’ Manzaraları!

Hiçbir şey bizi Bob Mizer’ın sansasyonel fotoğrafları ve Taschen’in güzel kitap yapımcılığının birleşmesi kadar sevindiremez. Dian Henson’ın Atletik Model Loncası hakkındaki ansiklopedik bilgisi ve Bob Mizer Derneği’nin zengin arşivleri harika bir okumayı ve fizik fotoğrafı tarihçileri için yardımcı bir kaynağı garantiliyor.

Bob Mizer, Los Angeles’taki Venice Beach’te yer alan Kas Plajı’nda kayış giyen genç erkeklerin fotoğraflarını çekmeye 1945’te başladı. O yılın aralık ayında Atletik Model Loncası’nı fotoğraflarını satmak için kurdu ve ‘fizik fotoğrafçılığı’ doğmuş oldu. Mizer’den önce vücut geliştiricileri ve onların fotoğraflarını çekenler vardı ama aynı erkeklerin fotoğrafları bile farklıydı, alttan alttan kışkırtıcıydı ve gizlice eşcinsel bir topluluğu hedef alıyordu. Çıplak değillerdi ama 1945’te izin verildiği kadarını gösteriyorlardı.

1951’de Mizer, Amerika’nın ilk tartışılmaz eşcinsel dergisi Physique Pictorial’ı yayınladı ve en iyi vücut geliştiricilerinin fotoğraflarını dünyadaki müteşekkir okuyucularına sundu. 50’lerin sonunda Mizer 1000’den fazla erkeğin fotoğrafını çekmeyi başarmıştı.

 

1957’de 1000 Model Directory adını verdiği ve fotoğrafını çektiği her erkeği içeren katalogu yayınladı. İkinci bir 1000 Model Directory 1968’de geldi. Küçük 98 sayfalık kitaplar hemen koleksiyon mallarına dönüştü ancak fotoğraflar o kadar küçüktü ki her sayfaya 12 tane düşüyordu ve fotoğrafları görmeye çalışmak çok hüsrana uğratıcıydı.

Taschen’in çıkardığı iki ciltlik 1000 Model Directory, Mizer’in orijinal 4’e 5 negatiflerini içeriyor ve yakışıklılar eşsiz açıklıkta görülüyor. Modeller arasında film yıldızları Sammy Jackson, Richard Harrison ve Ed Fury de var. Ünlü vücut geliştiriciler Chris Dickerson, Dick Dubois, Vince Gironda, Bill Grant, Zabo Koszewski, Henry Lenz, Don Peters, Bob Shealy, Charles Stroeder, Armany Tanny ve John Tristram da aynı zamanda yer alıyor.


 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.